Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-11 11:49:46

Temat: Re: Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?
Od: "sweb" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

"euro" wrote:

> dzieki, doceniam ze to po wlosku czyli akurat takiemu po ktorym bede
> sie tylko domyslal o co chodzi ale bede pracowal nad tym przepisem.


Nie badz smieszny !
Przepis masz po wlosku, ale mozesz tez wybrac wersje w jezyku angielskim.
Jesli chcesz w jezyku polskim to uzyj google - caly ten przepis byl
przetlumaczony i podany kiedys na grupie.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-11 12:14:49

Temat: Re: Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?
Od: "walkie!" <walkie_precz_ze_spamem@wroclaw_tu_cos_do_wywalenia.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik euro napisał:
>>proszę bardzo:
>>http://www.pizza.it/ricette/welcome.htm
>
>
> dzieki, doceniam ze to po wlosku czyli akurat takiemu po ktorym bede sie
> tylko domyslal o co chodzi ale bede pracowal nad tym przepisem.
>
> euro
>
>
juz to kiedys tu bylo ale ok....tlumaczenie....
2. La ricetta

- 1 l. di acqua
litr wody
- 2 kg di farina
2 kg maki
- 20 g di lievito fresco (7 di quello secco)
20 g drożdzy swieżych lub 7 g suchych
- 50 g di sale marino
50 g soli

naturalmente le quantit? possono essere aumentate o diminuite secondo la
necessit?, come pure il lievito va diminuito se la temperatura ambiente
risulta superiore ai 23-25fC (es. in estate).

generalnie drożdze trzeba namoczyc, optymalna temperatura dla drozdzy by
zaczely pracowac to ok 23-25 stopni. nastepnie wszystkie skladniki ze
soba wymieszac. wyrobic na gladka, jednolita mase.
z podanych skladnikow wychodza 4 ogromne placki pizzowe, takie jak sie
dostaje w knajpkach wloskich (mieszcza sie na wielka lopate) ;) no i
pieka sie w piecu weglowym :)

--

Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
Nawet ząb bywa wstawiony!






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-11 17:28:49

Temat: Re: Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?
Od: "euro" <f...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Nie badz smieszny !
> Przepis masz po wlosku, ale mozesz tez wybrac wersje w jezyku angielskim.
> Jesli chcesz w jezyku polskim to uzyj google - caly ten przepis byl
> przetlumaczony i podany kiedys na grupie.

Przepraszam, jestem chyba slepy ! Rzeczywiscie nie zajrzalem na strone
glowna !

dzieki
euro


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-11 17:31:53

Temat: Re: Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?
Od: "euro" <f...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


> - 1 l. di acqua
> litr wody
> - 2 kg di farina
> 2 kg maki
> - 20 g di lievito fresco (7 di quello secco)
> 20 g drożdzy swieżych lub 7 g suchych
> - 50 g di sale marino
> 50 g soli

> generalnie drożdze trzeba namoczyc, optymalna temperatura dla drozdzy by
> zaczely pracowac to ok 23-25 stopni. nastepnie wszystkie skladniki ze
> soba wymieszac. wyrobic na gladka, jednolita mase.
> z podanych skladnikow wychodza 4 ogromne placki pizzowe, takie jak sie
> dostaje w knajpkach wloskich (mieszcza sie na wielka lopate) ;) no i
> pieka sie w piecu weglowym :)

wielkie dzieki !

euro


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-12 15:47:38

Temat: Re: Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?
Od: "euro" <f...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


> na mniej więcej 30 dag. mąki daję ok. 4-5 średnich ziemniakow.

Zrobilem wspaniale ciasto na pizze, wszyscy byli zadowoleni, wyszlo
elastyczne, miekkie i chrupiace !!! Wzorowalem sie przy tym na Twoim
przepisie ale nie dodalem 5 ale 3 sredniej wielkosci ziemniaczki. Do
wyrobienia ciasta dodalem 20dg maki na poczatek (nie chcialem miec duzej
blachy) oraz 20g drozdzy. Oczywiscie do tego lyzka-1,5 lyzki oliwy, pol
szklanki wody, nie dodawalem mleka. Ciasto przy tej ilosci maki nie chcialo
opuscic moich rak wiec dodawalem maki sukcesywnie az zuzylem jej okolo 25-30
dag. Osobiscie dodalem za malo soli na rozwalkowane ciasto. Nie mniej jednak
jestem bardzo zadowolony !

Dziekuje za wszystkie przepisy

euro


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-12 17:05:37

Temat: Re: Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?
Od: "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

cieszę się również i polecam na przyszłość. Z tymi ziemniaczkami to jest
naprawdę świetny pomysł.

pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

o piernikomurzynku z ciasta bananowego...
Marmite - gdzie?
Że też chce Ci się rozmieniać na drobne/Re: mam ochotę na ryb
Marcin E.Hamerla
nóż szefa kuchni

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »