| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-30 10:03:28
Temat: Re: Kuchnia - magazyn dla smakoszyKlient - rzeczoznawcyap - info wrote:
> kuchnia kretańska, z której od razu wklepuję gołąbki w liściach
> winogron, bo ostatnio o tym była mowa (rzeczywiście, liście należy
> marynować):
jak?
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-30 10:47:27
Temat: RE: Kuchnia - magazyn dla smakoszyFrom: Patrycja Kazala
>
> Klient - rzeczoznawcyap - info wrote:
>
> > kuchnia kretańska, z której od razu wklepuję gołąbki w liściach
> > winogron, bo ostatnio o tym była mowa (rzeczywiście, liście należy
> > marynować):
>
> jak?
>
> pat
No przecież napisałam w przepisie!
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-30 16:04:14
Temat: Re: Pieczenie chleba
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3AECB368.B07E9A03@west.net...
>
>
> serw wrote:
> > Ciasta na chleb nie wyrabiasz. Ja poprostu robilem to wszystko w garnku.
> > Ciezko sie miesza ale daje rade. Ciasto powinno byc dosc geste. Ja na
1kg
> > maki dodalem 3/4 litra wody.
> > Co do soli to przy drugim mieszaniu nalezy dodac lyzke soli (przepraszam
> > zapomnialem).
> > Cala maka to zytnia maka razowa ze sklepu ze zdrowa zywnoscia. Nie
uzylem
> > bialej maki.
> > Wypiek trwal caly dzien. (ale jakby odliczyc czas rosniecia ciasta to
nie
> > wychodzi dlugo).
> > Pozdrawiam
> > SEbek
>
>
> Dzieki za odpowiedz. Chleb razowy uwielbiam, a nigdy nie udalo mi sie go
> upiec, zawsze wychodzi mi taki ukuty graham. Najwyrazniej roznica w
> gestosci ciasta, co pozwala mu urosnac wyzej, niz wyrobione ciasto.
> Jeszcze jedno pytanie - czy dodales troche cukru do zaczynu?
> Magdalena Bassett
O dodawaniu cukru nic nie slyszalem. Pewnie jak pieczesz chleb z pszennej
maki i dodajesz drozdze to nalezy wtedy dodac cukru. Ale ja wole chlebek
zytni.
Pozdrawiam
SEbek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-30 18:59:11
Temat: Re: Kuchnia - magazyn dla smakoszyKlient - rzeczoznawcyap - info wrote:
> > > kuchnia kretańska, z której od razu wklepuję gołąbki w liściach
> > > winogron, bo ostatnio o tym była mowa (rzeczywiście, liście należy
> > > marynować):
> >
> > jak?
> No przecież napisałam w przepisie!
upps, przepraszam. jak zobaczylam mieso to zaczelam czytac wyrywkowo. i
marynata sie nie wyrwala ;)
przepraszam. i dzieki.
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-30 20:42:22
Temat: RE: Pieczenie chlebaDziekuje za przepis
Tina!
-----Original Message-----
From: o...@n...pl
[mailto:o...@n...pl]On Behalf Of serw
Sent: Sunday, April 29, 2001 9:09 AM
To: p...@n...pl
Subject: Re: Pieczenie chleba
Wlasnie jestem po wypieku.
Przepis jest nastepujacy:
Najlepiej jak zdobedziesz zakwas bo mnie niestety nie wyszedl i dopiero jak
wziolem od znajomej to sie udalo.
Zakwas robisz nastepujaco: szklanka maki i szklanka wody. Wymieszac i
pozostawic przykryte w cieplym miejscu. Po trzech dniach zakwas powinien
ruszyc. Mnie nie ruszyl, dopiero jak dodalem zdobytego zakwasu to zaczol
pracowac.
Nastepnie (jak zakwas ruszy) dodajesz 1/2 kg maki i dwie szklanki wody
mieszasz i zostawiasz. Po jakims czasie ciasto urosnie. Jak urosnie dodajesz
znowu 1/2 kg maki i wody tak aby ciasto bylo geste. Zostawiasz do
wyrosniecia. Jak wyrosnie zamieszaj i przeluz do foremek. Wypelnij foremki
do polowy bo ciasto znowu musi wyrosnac. Jak wyrosnie w foremkach to
wstawiasz do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i pieczesz ok 1h.
I chlebek gotowy. Jest pyszny.
Milego pieczenia.
SEbek
Użytkownik "natinati" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
news:MABBIGIEFCDKGHLOAPOFEEGPCFAA.natinati@wp.pl...
>
> A moze piekliscie chlebek z maki razowej. Jesli tak, to bardzo prosze o
> przepis.
>
> Tina!
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |