Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pieczenie chleba

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pieczenie chleba

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-30 10:03:28

Temat: Re: Kuchnia - magazyn dla smakoszy
Od: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Klient - rzeczoznawcyap - info wrote:

> kuchnia kretańska, z której od razu wklepuję gołąbki w liściach
> winogron, bo ostatnio o tym była mowa (rzeczywiście, liście należy
> marynować):

jak?

pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-04-30 10:47:27

Temat: RE: Kuchnia - magazyn dla smakoszy
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info) szukaj wiadomości tego autora

From: Patrycja Kazala

>
> Klient - rzeczoznawcyap - info wrote:
>
> > kuchnia kretańska, z której od razu wklepuję gołąbki w liściach
> > winogron, bo ostatnio o tym była mowa (rzeczywiście, liście należy
> > marynować):
>
> jak?
>
> pat

No przecież napisałam w przepisie!


--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-30 16:04:14

Temat: Re: Pieczenie chleba
Od: "serw" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3AECB368.B07E9A03@west.net...
>
>
> serw wrote:
> > Ciasta na chleb nie wyrabiasz. Ja poprostu robilem to wszystko w garnku.
> > Ciezko sie miesza ale daje rade. Ciasto powinno byc dosc geste. Ja na
1kg
> > maki dodalem 3/4 litra wody.
> > Co do soli to przy drugim mieszaniu nalezy dodac lyzke soli (przepraszam
> > zapomnialem).
> > Cala maka to zytnia maka razowa ze sklepu ze zdrowa zywnoscia. Nie
uzylem
> > bialej maki.
> > Wypiek trwal caly dzien. (ale jakby odliczyc czas rosniecia ciasta to
nie
> > wychodzi dlugo).
> > Pozdrawiam
> > SEbek
>
>
> Dzieki za odpowiedz. Chleb razowy uwielbiam, a nigdy nie udalo mi sie go
> upiec, zawsze wychodzi mi taki ukuty graham. Najwyrazniej roznica w
> gestosci ciasta, co pozwala mu urosnac wyzej, niz wyrobione ciasto.
> Jeszcze jedno pytanie - czy dodales troche cukru do zaczynu?
> Magdalena Bassett
O dodawaniu cukru nic nie slyszalem. Pewnie jak pieczesz chleb z pszennej
maki i dodajesz drozdze to nalezy wtedy dodac cukru. Ale ja wole chlebek
zytni.
Pozdrawiam
SEbek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-30 18:59:11

Temat: Re: Kuchnia - magazyn dla smakoszy
Od: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Klient - rzeczoznawcyap - info wrote:

> > > kuchnia kretańska, z której od razu wklepuję gołąbki w liściach
> > > winogron, bo ostatnio o tym była mowa (rzeczywiście, liście należy
> > > marynować):
> >
> > jak?

> No przecież napisałam w przepisie!

upps, przepraszam. jak zobaczylam mieso to zaczelam czytac wyrywkowo. i
marynata sie nie wyrwala ;)
przepraszam. i dzieki.

pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-30 20:42:22

Temat: RE: Pieczenie chleba
Od: n...@w...pl (natinati) szukaj wiadomości tego autora

Dziekuje za przepis

Tina!

-----Original Message-----
From: o...@n...pl
[mailto:o...@n...pl]On Behalf Of serw
Sent: Sunday, April 29, 2001 9:09 AM
To: p...@n...pl
Subject: Re: Pieczenie chleba


Wlasnie jestem po wypieku.
Przepis jest nastepujacy:
Najlepiej jak zdobedziesz zakwas bo mnie niestety nie wyszedl i dopiero jak
wziolem od znajomej to sie udalo.
Zakwas robisz nastepujaco: szklanka maki i szklanka wody. Wymieszac i
pozostawic przykryte w cieplym miejscu. Po trzech dniach zakwas powinien
ruszyc. Mnie nie ruszyl, dopiero jak dodalem zdobytego zakwasu to zaczol
pracowac.
Nastepnie (jak zakwas ruszy) dodajesz 1/2 kg maki i dwie szklanki wody
mieszasz i zostawiasz. Po jakims czasie ciasto urosnie. Jak urosnie dodajesz
znowu 1/2 kg maki i wody tak aby ciasto bylo geste. Zostawiasz do
wyrosniecia. Jak wyrosnie zamieszaj i przeluz do foremek. Wypelnij foremki
do polowy bo ciasto znowu musi wyrosnac. Jak wyrosnie w foremkach to
wstawiasz do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i pieczesz ok 1h.
I chlebek gotowy. Jest pyszny.
Milego pieczenia.
SEbek
Użytkownik "natinati" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
news:MABBIGIEFCDKGHLOAPOFEEGPCFAA.natinati@wp.pl...
>
> A moze piekliscie chlebek z maki razowej. Jesli tak, to bardzo prosze o
> przepis.
>
> Tina!
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>



--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ponad 7000 przepisow...
Re: SER PO CZESKU :)))
historia kuchni
zapraszam
Pleśniak

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »