Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pieczenie na ruszcie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pieczenie na ruszcie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-12-17 18:18:29

Temat: Pieczenie na ruszcie
Od: "batory" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy jest jakiś sposób, żeby uniknąć tego smrodu palonego tłuszczu, który
wycieka z mięsa pieczonego na ruszcie, skapuje na tacę poniżej (nawet czymś
wysłaną) tam sie pali i zasmradza wszystko wokół (i zadymia)? Właśnie mam
mieszkanie jako chatę kurną, a tam się nawet jeszcze w połowie nie upiekło.
Pozdrawiam - Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-12-17 20:49:28

Temat: Re: Pieczenie na ruszcie
Od: qubal <q...@n...lubimy.spamu.konto.pl> szukaj wiadomości tego autora

batory wrote:

> Czy jest jakiś sposób, żeby uniknąć tego smrodu palonego tłuszczu, który
> wycieka z mięsa pieczonego na ruszcie, skapuje na tacę poniżej (nawet
> czymś wysłaną) tam sie pali i zasmradza wszystko wokół (i zadymia)?
> Właśnie mam mieszkanie jako chatę kurną, a tam się nawet jeszcze w połowie
> nie upiekło. Pozdrawiam - Agnieszka
Jeśli pieczesz w piekarniku-nalej na blachę poniżej wodę. Jedzenie bedzie
bardziej soczyste i nc się nie bedzie palić
pozdr.
--
qubal

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-12-18 16:17:23

Temat: Re: Pieczenie na ruszcie
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości

> Czy jest jakiś sposób, żeby uniknąć tego smrodu palonego tłuszczu, który
> wycieka z mięsa pieczonego na ruszcie, skapuje na tacę poniżej (nawet
> czymś
> wysłaną) tam sie pali i zasmradza wszystko wokół (i zadymia)? Właśnie mam
> mieszkanie jako chatę kurną, a tam się nawet jeszcze w połowie nie
> upiekło.

Potwierdzam to co radzi qubal. Tylko wlej te wode przed pieczeniem i w miare
potrzeby uzupelniaj. Tym plynem mozesz polewac od czasu do czasu mieso. To
co ci sie wytworzy na blasze mozesz wykorzystac do sosu.

--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-12-19 06:37:01

Temat: Re: Pieczenie na ruszcie
Od: "Misiek" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:do1kpo$1h3$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy jest jakiś sposób, żeby uniknąć tego smrodu palonego tłuszczu, który
> wycieka z mięsa pieczonego na ruszcie, skapuje na tacę poniżej (nawet
czymś
> wysłaną) tam sie pali i zasmradza wszystko wokół (i zadymia)? Właśnie mam
> mieszkanie jako chatę kurną, a tam się nawet jeszcze w połowie nie
upiekło.
> Pozdrawiam - Agnieszka
>

Mozna piec w specjalnych rekawach foliowych ale trzeba odrobine wprawy miec
Czesto zamiast sie upiec wszystko sie w nim "gotuje" lub raczej dusi w swoim
sosie
zaleta: sos zostaje dokladnie tam gdzie powinien
Wada; patrz powyzej
wiemz e to nie jest tradycyjne pieczenie na ruszcie ale w piekarniku sie
sprawdza


Hmm po chwili zastanowienia dochodze do wniosku ze nie o to Ci chodzilo...
Chyba chodzilo o ruszt stricte czyli takie odkryte palenisko
Jesli sie myle... popraw...
Tu oprocz dobrego wyciagu chyba nic nie pomoze...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sola w sosie orzechowo-jabłkowym?
Formy ceramiczne do pieczenia
Mikser - czy warto ?
jakie drinki na sylwestra?
poleccie jakis sos...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »