« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-17 18:18:29
Temat: Pieczenie na ruszcieCzy jest jakiś sposób, żeby uniknąć tego smrodu palonego tłuszczu, który
wycieka z mięsa pieczonego na ruszcie, skapuje na tacę poniżej (nawet czymś
wysłaną) tam sie pali i zasmradza wszystko wokół (i zadymia)? Właśnie mam
mieszkanie jako chatę kurną, a tam się nawet jeszcze w połowie nie upiekło.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-17 20:49:28
Temat: Re: Pieczenie na ruszciebatory wrote:
> Czy jest jakiś sposób, żeby uniknąć tego smrodu palonego tłuszczu, który
> wycieka z mięsa pieczonego na ruszcie, skapuje na tacę poniżej (nawet
> czymś wysłaną) tam sie pali i zasmradza wszystko wokół (i zadymia)?
> Właśnie mam mieszkanie jako chatę kurną, a tam się nawet jeszcze w połowie
> nie upiekło. Pozdrawiam - Agnieszka
Jeśli pieczesz w piekarniku-nalej na blachę poniżej wodę. Jedzenie bedzie
bardziej soczyste i nc się nie bedzie palić
pozdr.
--
qubal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-18 16:17:23
Temat: Re: Pieczenie na ruszcieUżytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> Czy jest jakiś sposób, żeby uniknąć tego smrodu palonego tłuszczu, który
> wycieka z mięsa pieczonego na ruszcie, skapuje na tacę poniżej (nawet
> czymś
> wysłaną) tam sie pali i zasmradza wszystko wokół (i zadymia)? Właśnie mam
> mieszkanie jako chatę kurną, a tam się nawet jeszcze w połowie nie
> upiekło.
Potwierdzam to co radzi qubal. Tylko wlej te wode przed pieczeniem i w miare
potrzeby uzupelniaj. Tym plynem mozesz polewac od czasu do czasu mieso. To
co ci sie wytworzy na blasze mozesz wykorzystac do sosu.
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-12-19 06:37:01
Temat: Re: Pieczenie na ruszcie
Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:do1kpo$1h3$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy jest jakiś sposób, żeby uniknąć tego smrodu palonego tłuszczu, który
> wycieka z mięsa pieczonego na ruszcie, skapuje na tacę poniżej (nawet
czymś
> wysłaną) tam sie pali i zasmradza wszystko wokół (i zadymia)? Właśnie mam
> mieszkanie jako chatę kurną, a tam się nawet jeszcze w połowie nie
upiekło.
> Pozdrawiam - Agnieszka
>
Mozna piec w specjalnych rekawach foliowych ale trzeba odrobine wprawy miec
Czesto zamiast sie upiec wszystko sie w nim "gotuje" lub raczej dusi w swoim
sosie
zaleta: sos zostaje dokladnie tam gdzie powinien
Wada; patrz powyzej
wiemz e to nie jest tradycyjne pieczenie na ruszcie ale w piekarniku sie
sprawdza
Hmm po chwili zastanowienia dochodze do wniosku ze nie o to Ci chodzilo...
Chyba chodzilo o ruszt stricte czyli takie odkryte palenisko
Jesli sie myle... popraw...
Tu oprocz dobrego wyciagu chyba nic nie pomoze...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |