| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-28 12:37:16
Temat: Re: Piersi kurczacze
Użytkownik Witold Jurgielewicz <W...@i...com.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:3...@i...com.pl...
> Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka? Robiłem juz w
> potrawce warzywnej, na sposób toskański (z grochem włoskim, pomidorami i
> ziołami - zapiekane), gotowane z jarzynami, no i kotlety panierowane,
> ale teraz poszukuję czegoś nowego.
>
> Pozdrawiam,
> Witold
>
Zajrzyj tu:
http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=7
bo nie chce mi się wklejac, tam wszystko z drobiu, moje zreszta i sprawdzone
:-))
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-28 12:43:25
Temat: Re: Piersi kurczacze
Witold Jurgielewicz <W...@i...com.pl> wrote in message
news:3BB47131.E72FD49@insert.com.pl...
> Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka? Robiłem juz w
> potrawce warzywnej, na sposób toskański (z grochem włoskim, pomidorami i
> ziołami - zapiekane), gotowane z jarzynami, no i kotlety panierowane,
> ale teraz poszukuję czegoś nowego.
Mozesz zrobic cos co juz kiedys zdaje sie tu opisywalem. Lekko rozbijasz
piersi, przyprawiasz (sol, co Ci tam jeszcze podejdzie) kladziesz na nie
pokrojony w plasterki czosnek, po plasterku boczku wedzonego. Calosc
zawijasz, spinasz wykalaczkami. Wrzucasz do rozgranego, glebokiego oleju
(mieso nie moze dotykac dna garnka). Temperatura oleju powinna byc taka, aby
wszystko wrzalo, ale jednoczesnie piersi musza zazlocic sie w ciagu 15
minut. W moim przypadku (kuchnia elektryczna - plyta ceramiczna) ustawiam
pokretlo na troche wiecej niz polowe. Otrzymasz w ten sposob piersi ktore
beda mialy chrupiaca skorke i beda zarazem soczyste. Idealne rozwiazsanie to
robic to we frytkownicy.
Smacznego,
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 12:44:05
Temat: Re: Piersi kurczacze
Witold Jurgielewicz <W...@i...com.pl> wrote in message
news:3BB47131.E72FD49@insert.com.pl...
> Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka? Robiłem juz w
> potrawce warzywnej, na sposób toskański (z grochem włoskim, pomidorami i
> ziołami - zapiekane),
czy moge prosic o przepis na kurczaka z groche m wloskim?
Pozd
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 12:46:41
Temat: Piersi kurczaczeKto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka? Robiłem juz w
potrawce warzywnej, na sposób toskański (z grochem włoskim, pomidorami i
ziołami - zapiekane), gotowane z jarzynami, no i kotlety panierowane,
ale teraz poszukuję czegoś nowego.
Pozdrawiam,
Witold
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 13:22:14
Temat: Re: Piersi kurczacze
> > Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka? Robiłem juz w
> > potrawce warzywnej, na sposób toskański (z grochem włoskim, pomidorami i
> > ziołami - zapiekane),
>
> czy moge prosic o przepis na kurczaka z groche m wloskim?
ja też. A ten groch włoski to co właściwie jest? Ciecierzyca?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 13:33:03
Temat: Re: Piersi kurczacze
Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> wrote in message
news:3BB47986.82FA3FC@zedat.fu-berlin.de...
>
> > > Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka? Robiłem juz
w
> > > potrawce warzywnej, na sposób toskański (z grochem włoskim, pomidorami
i
> > > ziołami - zapiekane),
> >
> > czy moge prosic o przepis na kurczaka z groche m wloskim?
>
> ja też. A ten groch włoski to co właściwie jest? Ciecierzyca?
>
tak wlasnie :-)
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 14:37:22
Temat: Re: Piersi kurczacze----- Original Message -----
From: "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, September 28, 2001 3:22 PM
Subject: Re: Piersi kurczacze
A ten groch włoski to co właściwie jest? Ciecierzyca?
>
> Waldek
tak
H.
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 16:17:50
Temat: Re: Piersi kurczacze
Użytkownik Witold Jurgielewicz <W...@i...com.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:3...@i...com.pl...
> Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka?
<ciach>
Ja sobie dopracowalam cos takiego co na nasz domowy uzytek nazywamy "steki z
kurczaka". Jest to wynalazek z okresu mojego odchudzania ale wszyscy jedli i
polubili.
Piersi kurczaka moczy sie w marynacie skladajacej sie z:
-kilku lyzek oliwy
-chlustu spirytusu (na 4 piersi gdzies 50ml)
-lyzki sosu sojowego jasnego
-lyzki j.w. grzybowego
-dwoch lyzek sosu Worcester
-zgniecionego zabka czosnku
-kilku kropel oleju sezamowego
-lyzeczki vegety
-pieprzu czarnego ile kto lubi
-lyzki przyprawy do mies z grilla Ducros
Oczywiscie nalezy popuscic wodze fantazji i zestaw przypraw dobrac pod swoj
gust, ale ten jest sprawdzony.
Moczymy dwie godziny albo dluzej przewracajac w trakcie ze dwa razy.
Rozgrzewamy patelnie teflonowa, smarujemy lekko oliwa i obsmazamy kawalki
miesa, gdy z wierzchu sie zrumienia dolewamy calosc marynaty i dusimy 10 min
na wolnym ogniu pod przykryciemuwazajac by sos calkiem nie odparowal. Takie
piersi sa soczyste i bardzo aromatyczne, najlepiej smakuja z ryzem na sypko.
ten post jest m.in. do Bozeny ktora miala klopot z suchymi piersiami
(kurczaczymi, oczywiscie;o)))
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 16:49:29
Temat: Re: Piersi kurczaczeOn Fri, 28 Sep 2001 14:46:41 +0200, Witold Jurgielewicz
<W...@i...com.pl> wrote:
>Kto zna jaki? fajny przepis na potraw? z piersi kurczaka? Robi?em juz w
>potrawce warzywnej, na sposób toska?ski (z grochem w?oskim, pomidorami i
>zio?ami - zapiekane),
a co to groch wloski?
a teraz do rzeczy:
rozwalic mlotem , w worku, biust kurzy na cienko. Jak sie zrobi
ogromny to go ciachnac na pare zgrabnych kawalkow. Obsmarowac go
- a to czosnkiem roztartym, a to ziolami. na to polozyc plaster
szynki, na to plaster sera...od sera w duzej mierze bedzie
zalezec slonosc potrawy..cheddar - oczywiscie - najlepszy, moze
byc rokpolowaty ser. naczynie zaroodporne posmarowac maslem, pare
kropel wody, wladowac te pietrowce do naczynia, szczelnie
przykryc i zapiec w dosc goracym piekarniku, ale nie za
goracym...na to trzeba miec troche doswiadczenia - zeby kutze
kawalki nie byly surowe i zeby ser kompletnie nie uciekl... jak
nie ucieknie, to na pare minut odkryc naczynie ; jak ucieknie to
nie koniec swiata...
domacac sie do kurczaka jakims ostrym narzedziem, nakluc i
patrzec - jak leci przezroczysty sok to gotowe. Jak rozwalisz te
kurze biusty na cienko to poleci migiem
nie powinno byc suche, bo kurczak pusci sok.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-28 17:23:39
Temat: Re: Piersi kurczaczeDzieki, Agatko, brzmi bardzo zachecajaco, napewno wyprobuje :o))))))))
--
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
=================================
"Agata Solon" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:9p27kk$jq4$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Witold Jurgielewicz <W...@i...com.pl> w
> wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:3...@i...com.pl...
> > Kto zna jakiś fajny przepis na potrawę z piersi kurczaka?
> <ciach>
> Ja sobie dopracowalam cos takiego co na nasz domowy uzytek nazywamy "steki
z
> kurczaka". Jest to wynalazek z okresu mojego odchudzania ale wszyscy jedli
i
> polubili.
> Piersi kurczaka moczy sie w marynacie skladajacej sie z:
> -kilku lyzek oliwy
> -chlustu spirytusu (na 4 piersi gdzies 50ml)
> -lyzki sosu sojowego jasnego
> -lyzki j.w. grzybowego
> -dwoch lyzek sosu Worcester
> -zgniecionego zabka czosnku
> -kilku kropel oleju sezamowego
> -lyzeczki vegety
> -pieprzu czarnego ile kto lubi
> -lyzki przyprawy do mies z grilla Ducros
> Oczywiscie nalezy popuscic wodze fantazji i zestaw przypraw dobrac pod
swoj
> gust, ale ten jest sprawdzony.
> Moczymy dwie godziny albo dluzej przewracajac w trakcie ze dwa razy.
> Rozgrzewamy patelnie teflonowa, smarujemy lekko oliwa i obsmazamy kawalki
> miesa, gdy z wierzchu sie zrumienia dolewamy calosc marynaty i dusimy 10
min
> na wolnym ogniu pod przykryciemuwazajac by sos calkiem nie odparowal.
Takie
> piersi sa soczyste i bardzo aromatyczne, najlepiej smakuja z ryzem na
sypko.
> ten post jest m.in. do Bozeny ktora miala klopot z suchymi piersiami
> (kurczaczymi, oczywiscie;o)))
>
> Agata Solon, naturalna
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |