Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik z brzoswiniami (pieczony)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sernik z brzoswiniami (pieczony)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-28 09:11:33

Temat: Sernik z brzoswiniami (pieczony)
Od: Iwona Konieczny <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora


Kruche ciasto na spód:
1 szklanka mąki,
4 łyżki margaryny,
4 łyżki cukru pudru,
1 gotowane zółtko.
ugnieść i do lodówki na 0.5 h.

Sernik:

50 dkg sera (ja biorę tłusty)
0.1 l śmietany,
2 łyżki cukru waniliowego,
3 jajka,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
2 łyżki kaszy manny,
brzoskwinie (cała duza pucha, ok 50 dkg)
100 g cukru.

Smietanę zmieszać z cukrem i cukrem waniliowym, oddzielic zółtka od
białek. Żółtka dodac do śmetany, Białka ubić na pianę. Mąkę ziemniaczaną
wymieszać z kaszką mamą i dodać z serem do masy, na koniec dodać pianę z
białek i delikatnie, ale skutecznie wymieszac. ( a i ser przez maszynkę
z 2 razy przekręcic )

Piekarnik nagrzac do 200 st. kruche ciasto dać na spód tortownicy,
tworząc brzegi, i podpiec 10 min....
na to rozsmarowac jedna trzecią masy serowej, ułozyć brzoskwinie, i
przykryc pozostałą częścią masy.
Piec 1 godzinę. pozostawic w wyłączonym piekarniku na kilkanascie minut.
Posypac cukrem pudrem jak wystygnie.

Pozdrowienia
Iwona

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Golonka
Pasta z makreli
sernik czarno-biały
Z akwarystyczną nutką - muszę zjeść ślimaki...
OT: Krakow - spotkanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »