| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-01-10 10:13:57
Temat: Plyta indukcyjnawitam
moje pytanie jest skierowane do uzytkownikow plyt indukcyjnych: jakie sa ich
wady i zalety w stosunku do plyt ceramicznych i gazowych?
pozdrawiam
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-01-10 10:30:08
Temat: Re: Plyta indukcyjnaGłówne wady i zalety płyt indukcyjnych:
http://www.expon.com.pl/porady/plyty_indukcyjne.php
=====================
Pozdrawiamy
Sklep Expon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-01-10 23:14:19
Temat: Re: Plyta indukcyjnaUżytkownik "Cz@rt" <c...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dq01en$t9$1@a.ns.wog.com.pl...
> moje pytanie jest skierowane do uzytkownikow plyt indukcyjnych: jakie sa
> ich wady i zalety w stosunku do plyt ceramicznych i gazowych?
W archiwum jest na ten temat nieco info. Też się nimi m.in. kierowałam przy
wyborze płyty. Nie zamieniłabym swojej nowozakupionej indukcyjnej na żadną
inną. Gotowanie na niej to przyjemność. Nic nie przywiera, zadana temp.
osiągana od razu, nie ma roboty z czyszczeniem, bo części płyty poza
naczyniem nie są ciepłe, więc nie ma jak przywierać. Wadą jest z pewnością
cena urządzenia, choć można znaleźć w promocyjnych cenach. No i koszt
podłaczenia siły. Nieco buczy przy pracy i odrobinkę drży (chyba wiatraczki
jakieś), ale to mi w niczym nie przeszkadza.
Co do tzw. naczyń ferromagnetycznych, to jest dokłanie tak, jak jeden
użytkownik napisał tu kiedyś (znajdziesz w archu) - najprostrze, najtańsze
gary. Byle magnes do nich przywierał od spodu. W poszukiwaaniu naczyń chodzę
na zakupy z megnesem w kieszeni. Droższe naczynia tego typu także są - np.
znakomite patelnie z serii '365' z IKEI - gruby ferromagnetyczny spód,
środek wyłożony teflonem. Polecam! I te patelnie (choć drogie), i płytę
indukc. :-)
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |