| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-20 21:03:31
Temat: Pomidorowka z pomidorowWitam,
wie ktos jak sie robi prawdziwa pomidorowke z pomidorow, a nie z
jakiegos przecieru ??
--
topek -> jak zawsze pozdrawiajacy
|- oklejona Laga (nie mylic z Republikanska)
|- GG: 1780953; IRC: #gwardia
"Uchodzic w oczach kretyna za idiote, to rozkosz dla smakosza "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-20 21:21:16
Temat: Re: Pomidorowka z pomidorow
Użytkownik "topek"
<topek!!!NIE-SPAMOWAC-CHLOPKI-I-TO-WYCIAC-ZUERST!!!@
post.pl> napisał w
wiadomości news:argtb1$io37c$1@ID-61226.news.dfncis.de...
> Witam,
> wie ktos jak sie robi prawdziwa pomidorowke z pomidorow, a nie z
> jakiegos przecieru ??
Tak samo jak z przecieru tylko wcześniej sama przygotowujesz przecier, lub
zamiast wlać przecier wkrawasz obrane ze skórki pomidory.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-21 08:33:13
Temat: Re: Pomidorowka z pomidorowJa sobie trochę ułatwiam . Obieram pomidory ze skórki,odkrajam częsc przy
ogonku i miksuje mikserem (końcówka z nozami) i wlewam do zupy.
anet
Użytkownik "topek"
<topek!!!NIE-SPAMOWAC-CHLOPKI-I-TO-WYCIAC-ZUERST!!!@
post.pl> napisał w
wiadomości news:argtb1$io37c$1@ID-61226.news.dfncis.de...
> Witam,
> wie ktos jak sie robi prawdziwa pomidorowke z pomidorow, a nie z
> jakiegos przecieru ??
>
>
> --
> topek -> jak zawsze pozdrawiajacy
> |- oklejona Laga (nie mylic z Republikanska)
> |- GG: 1780953; IRC: #gwardia
> "Uchodzic w oczach kretyna za idiote, to rozkosz dla smakosza "
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-21 17:09:12
Temat: Re: Pomidorowka z pomidorow
> Witam,
> wie ktos jak sie robi prawdziwa pomidorowke z pomidorow, a nie z
> jakiegos przecieru ??
Ja duszę pomidory na maśle i dodaję przetarte przez sito do jarzynowego
wywaru..... i tyle.
Acha....... przecier pomidorowy też zresztą duszę z masełkiem, więc
właściwie robi sie tak samo
-mirkal
ps. Często same pomidory nie wystarczają i zupa ma brzydki blady kolor. Więc
jednak troszkę tego przecieru na kolor dodaję.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-21 17:32:19
Temat: Re: Pomidorowka z pomidorowLipinska Miroslawa w wiadomości <007e01c29180$8536d5c0$1600029e@psc.pbi> napisał(a):
(...)
> ps. Często same pomidory nie wystarczają i zupa ma brzydki blady kolor. Więc
> jednak troszkę tego przecieru na kolor dodaję.
I jeszcze odrobinę cukru, tak do smaku, bo inaczej skręca twarz kiedy
pomidory są kwaśne.
Z poważaniem
Piotr Zawadzki
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 16:59:11
Temat: Re: Pomidorowka z pomidorowpomidorowa z prawdziwych pomidorow jest najlepsza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 16:59:50
Temat: Re: Pomidorowka z pomidorowlubię tą zupkę
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 17:10:28
Temat: Re: Pomidorowka z pomidorow
----- Original Message -----
From: "romana stankiewicz" <r...@p...onet.pl>
lubię tą zupkę
>>>>>>>>>>>>>
ciekawa wymiana zdan... szkoda tylko, ze po polskawemu, a nie po polsku
powinno byc: lubię tę zupkę
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 2002.11.20
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |