| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-14 15:50:04
Temat: Prażona kukurydzaMam trzy kolby świeżej kukurydzy, zastanawiam się czy da się z takiej
kukurydzy domowym sposobem przyrządzić prażoną kukurydzę. Jeśli ktoś wie jak
ją przyrzadzić, to prosiłabym o wskazówki lub przepisy.
Z góry dzięki.
--
Pozdrawiam, Amy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-14 18:07:29
Temat: Re: Prażona kukurydza
Amy wrote:
> Mam trzy kolby świeżej kukurydzy, zastanawiam się czy da się z takiej
> kukurydzy domowym sposobem przyrządzić prażoną kukurydzę. Jeśli ktoś wie jak
> ją przyrzadzić, to prosiłabym o wskazówki lub przepisy.
> Z góry dzięki.
> --
> Pozdrawiam, Amy
Kukurydza jadalna (z kolby) i kukurydza do prazenia to dwie rozne kukurydze. Ta
do prazenia nie nadaje sie do jedzenia, jest twarda jak kamien, i ma male,
okragle ziarenka, jak koraliki. Ta do jedzenia jest miekka, i po 5 minutach
gotowania nadaje sie do jedzenia z kolby, lub mozna ja nozem z kolby sciac
przed gotowaniem i potem udusic w malej ilosci wody z maslem i sola, ale nie
nadaje sie do prazenia, bo ma zbyt miekka skore na poszczegolnych ziarnach i
nie wybucha, tylko sie pali podczas prazenia.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |