Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko

Grupy

Szukaj w grupach

 

Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-16 15:05:45

Temat: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Gdzieś tam mi mignął Twój post w kwestii łososia z Tesco. Teraz w Auchan
jest promocja- kg. świeżego łososia za 9 zł, czyli dość atrakcyjna cena.
Jako, że dość ostrożnie podchodzę do wszystkich promocji w marketach,
szczególnie mięsnych, pytam, czy warto, czy lepiej nie podchodzić do tematu?

Pozdrawiam przedświątecznie:)
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-16 16:45:21

Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b7jrfs$8ak$1@foka.acn.pl...
> Gdzieś tam mi mignął Twój post w kwestii łososia z Tesco. Teraz w Auchan
> jest promocja- kg. świeżego łososia za 9 zł, czyli dość atrakcyjna cena.
> Jako, że dość ostrożnie podchodzę do wszystkich promocji w marketach,
> szczególnie mięsnych, pytam, czy warto, czy lepiej nie podchodzić do
tematu?

Łosoś na promocji jest normalny świeży. Jak lubisz to kup...
Można kupić dużo, bo łosoś nie traci wiele na wartości jak się go mrozi...
bo to tłusta ryba. Chociaż czy to jest aby taka znowu promocja to nie wiem.
Kupowałam parę dni temu dzwonka (znaczy łeb nie wchodziła w cenę) po 14 zł
za kg... Jak się rzadko jada łososia to może nie warto? Z drugiej strony jak
kupisz taki cały z łbem to można z łba i płetw zrobić pyszną galaretę...
mniam...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-16 17:19:18

Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:b7k183$3eg$1@news.onet.pl...

> Łosoś na promocji jest normalny świeży. Jak lubisz to kup...

Skoro tak radzisz, o Pani, to kupię, bo lubię:)

> Kupowałam parę dni temu dzwonka (znaczy łeb nie wchodziła w cenę) po 14 zł
> za kg...

To dobra cena.U mnie przy Hali Wola za dzwonka muszę zapłacić minimum 25 PLN

można z łba i płetw zrobić pyszną galaretę...

A masz może przepis na swojej stronie, Joasiu?

Pozdrawiam
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-16 17:53:45

Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b7k3a7$d2t$1@foka.acn.pl...
>
> A masz może przepis na swojej stronie, Joasiu?

Osobiście robiłam raz i wyszła rewelacyjna. W/g przepisu na karpia w
galarecie - tego wigilijnego...
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/karp_w_gala
recie.htm
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-16 18:20:04

Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:b7k58o$1la$1@news.onet.pl...

> Osobiście robiłam raz i wyszła rewelacyjna. W/g przepisu na karpia w
> galarecie - tego wigilijnego...
> http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/karp_w_gala
recie.htm

To jeszcze Cię pomęczę troszeczkę. Czyli na wszystkich "odpadach"
łososiowych mam zrobić galaretę, tak? A czy jakieś mięso łososiowe dodawać,
czy sycić oko i kubki smakowe samą galaretą?
Chyba zrobię na Wielkanoc, przy obfitości dań mięsnych pójdzie, jak złoto,
myślę.

Dzięki bardzo za pomysł:)
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-16 18:26:51

Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b7k6s7$fg3$1@foka.acn.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:b7k58o$1la$1@news.onet.pl...
>
> > Osobiście robiłam raz i wyszła rewelacyjna. W/g przepisu na karpia w
> > galarecie - tego wigilijnego...
> > http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/karp_w_gala
recie.htm
>
> To jeszcze Cię pomęczę troszeczkę. Czyli na wszystkich "odpadach"
> łososiowych mam zrobić galaretę, tak? A czy jakieś mięso łososiowe
dodawać,
> czy sycić oko i kubki smakowe samą galaretą?

No oczywiście, że dodawać... Przeczytaj ten przepis a potem pytaj, co? ;-)
Gotujesz 3 godziny śmieci (uwaga wydłubać i wyrzucić oczy i skrzela).
A potem w tym wywarze odcedzonym i wyciśniętym gotujesz kawałki łososia,
które potem po wybraniu ości zalewasz wywarem... Zsiada się na bank.

> Chyba zrobię na Wielkanoc, przy obfitości dań mięsnych pójdzie, jak złoto,
> myślę.

Tak szczerze mówiąc to też już mam zamówienie na galaretę, ale łosia jeszcze
nie mam i nie wiem, czy będę miała, bo leżę chorutka w łóżeczku :-( (hehe,
dlatego mam znowu czas pisać na grupę)

--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-16 19:20:56

Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> > Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> > wiadomości news:b7k58o$1la$1@news.onet.pl...

> No oczywiście, że dodawać... Przeczytaj ten przepis a potem pytaj, co? ;-)

Czytałam, Joasiu, chorobcia, jakoś mi zwłoki rybne umknęły, rozkojarzenie
wiosenne, czy jak?

> Tak szczerze mówiąc to też już mam zamówienie na galaretę, ale łosia
jeszcze
> nie mam i nie wiem, czy będę miała, bo leżę chorutka w łóżeczku :-( (hehe,
> dlatego mam znowu czas pisać na grupę)

Fajnie, że masz czas, niefajnie, że jesteś chora:-( Ale do Wielkanocy
wyzdrowiejesz i już!!!! Tak ma być! Raz w roku w końcu się te jaja święci
więc nie kichaj, bo będą kraszanki pękać na Wielkanocnym Śniadaniu:-)))
A serio, to życzę Ci wyzdrowienia natychmiastowego.
Jutro zakupię łosia i do dzieła. Na półmisku z galaretą przyczepię karteczkę
"Łoś Joanny D":-)

Pozdrawiam i dzięki za cierpliwość.
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-17 12:53:29

Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Gdzieś tam mi mignął Twój post w kwestii łososia z Tesco. Teraz w Auchan
> jest promocja- kg. świeżego łososia za 9 zł
===========
Dziękuję, mam już w zamrażalniku 4 szt....

Łosiowo pozdrawiam

waldek
===========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-17 17:58:13

Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b7m84s$i5i$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Gdzieś tam mi mignął Twój post w kwestii łososia z Tesco. Teraz w Auchan
> > jest promocja- kg. świeżego łososia za 9 zł
> ===========
> Dziękuję, mam już w zamrażalniku 4 szt....

Wiedzialam, ze na Ciebie mozna liczyc;-))
Dobrze, ze chociaz Joasia sie odezwala.
A Tobie piatej sztuki nie kupilam:-P

Pozdrawiam swiatecznie lososiowo
Dorora


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-17 18:03:00

Temat: Re: Promocyjny łosoś- do Waldka i nie tylko
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b7mpvb$upd$1@foka.acn.pl...
> Pozdrawiam swiatecznie lososiowo

To jeszcze coś dodam.
Osobiście smażę łososia na oleju, ale mam kolegę, który kadzie łososia na
suchą patelnię i smaży na wytopionym na bieżąco łososiowym tłuszczu...
Takiego łososia się tylko posypuje odrobiną oregano i jest super...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wielkanocne przysmaki
Ile żelatyny
Karkowinka
sos pomarańczowy
Truskawki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »