Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Prośba o radę

Grupy

Szukaj w grupach

 

Prośba o radę

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-15 19:42:38

Temat: Re: Prośba o rad
Od: "spadkobiercy Melchiora" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1791145201.20040115204404@yahoo.com...
>
> W porownaniu do camamberta, tak. Nie mowiac o tym ze dojrzaly
> camambert sie po prostu rozplywa...
>
Z powodu zawartości wody???????????
>
> > Nie ten smak?
> > A kto mówi o tym smaku?
> > Tu się rozmawia o eksperymencie!
>
> Ach, jezeli to dla dobra nauki, to moze kiedys sprobuje ;-)
>
Nazywałoby się to "zamorskie ruskie".

spadkobiercy Melchiora


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-15 19:44:04

Temat: Re: Prośba o rad
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le jeudi 15 janvier 2004 ŕ 20:32:06, spadkobiercy Melchiora a écrit :


> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
>>
>> Nie robie pierogow (bardzo lubie ale sa za czasochlonne) ale moim zdaniem
>> camambert ma za duzo wody. No i nie ten smak ;-)
>>
> Wody?
> Tzn. twaróg jest serem twardym?

W porownaniu do camamberta, tak. Nie mowiac o tym ze dojrzaly
camambert sie po prostu rozplywa...

> Nie ten smak?
> A kto mówi o tym smaku?
> Tu się rozmawia o eksperymencie!

Ach, jezeli to dla dobra nauki, to moze kiedys sprobuje ;-)


Ewcia


--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-15 20:14:05

Temat: Re: Prośba o rad
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le jeudi 15 janvier 2004 ŕ 20:42:38, spadkobiercy Melchiora a écrit :

>> W porownaniu do camamberta, tak. Nie mowiac o tym ze dojrzaly
>> camambert sie po prostu rozplywa...
>>
> Z powodu zawartości wody???????????

Chyba tak. Sery plesniowe typu camabert, brie, coulommiers itp. maja
najwiecej wody (max. 73 %)

Sery topione nieco mniej (max. 60 %) a sery twarde (czyli sery zolte)
jeszcze mniej. Dlatego zreszta maja najwiecej kalorii...

Dane wg przepisow francuskich
(http://www.cniel.com/Prodlait/FROMAGE/Fromage.html)

>>
>> > Nie ten smak?
>> > A kto mówi o tym smaku?
>> > Tu się rozmawia o eksperymencie!
>>
>> Ach, jezeli to dla dobra nauki, to moze kiedys sprobuje ;-)
>>
> Nazywałoby się to "zamorskie ruskie".

A gdzie to morze ?



Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-15 20:29:48

Temat: Re: Prośba o rad
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 2004-01-15 at 21:14, Ewa (siostra Ani) N. wrote:

> >>
> > Nazywałoby się to "zamorskie ruskie".
>
> A gdzie to morze ?

Hre hre, wysylalam paczke z Polski do Francji. Paniuska na poczcie pyta:
droga lotnicza czy ladowo (londowo)-morska? Powiedzialam, ze tylko
ladowa, ale nie zrozumiala zartu ;)

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-16 21:19:00

Temat: Re: Prośba o rad
Od: "JerzyN" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "spadkobiercy Melchiora" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bu6pa5$9hr$1@atlantis.news.tpi.pl...
[...]
> > Nie ma twarogu :-(
> > Yrzeba sobie samemu robic...
> JerzyN nie kuma czaczy. [...]

Pogrzeb w stercie "śmieci" w archiwum a dowiesz się czy nie kuma!

pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-17 11:10:19

Temat: zupa
Od: "Maciej Kołodziej" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

zupa pomidoraow dla teściowej

samochód pomidorów i wysypać na teściową


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Krabbenbrot
pytanie o "prosta" do wykonania fasolke bo bretonsku
Ciecierzyca
Gdzie Adaś Cukiernik?
Marmite

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »