| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-15 19:42:38
Temat: Re: Prośba o radUżytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1791145201.20040115204404@yahoo.com...
>
> W porownaniu do camamberta, tak. Nie mowiac o tym ze dojrzaly
> camambert sie po prostu rozplywa...
>
Z powodu zawartości wody???????????
>
> > Nie ten smak?
> > A kto mówi o tym smaku?
> > Tu się rozmawia o eksperymencie!
>
> Ach, jezeli to dla dobra nauki, to moze kiedys sprobuje ;-)
>
Nazywałoby się to "zamorskie ruskie".
spadkobiercy Melchiora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-15 19:44:04
Temat: Re: Prośba o radLe jeudi 15 janvier 2004 ŕ 20:32:06, spadkobiercy Melchiora a écrit :
> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
>>
>> Nie robie pierogow (bardzo lubie ale sa za czasochlonne) ale moim zdaniem
>> camambert ma za duzo wody. No i nie ten smak ;-)
>>
> Wody?
> Tzn. twaróg jest serem twardym?
W porownaniu do camamberta, tak. Nie mowiac o tym ze dojrzaly
camambert sie po prostu rozplywa...
> Nie ten smak?
> A kto mówi o tym smaku?
> Tu się rozmawia o eksperymencie!
Ach, jezeli to dla dobra nauki, to moze kiedys sprobuje ;-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-15 20:14:05
Temat: Re: Prośba o radLe jeudi 15 janvier 2004 ŕ 20:42:38, spadkobiercy Melchiora a écrit :
>> W porownaniu do camamberta, tak. Nie mowiac o tym ze dojrzaly
>> camambert sie po prostu rozplywa...
>>
> Z powodu zawartości wody???????????
Chyba tak. Sery plesniowe typu camabert, brie, coulommiers itp. maja
najwiecej wody (max. 73 %)
Sery topione nieco mniej (max. 60 %) a sery twarde (czyli sery zolte)
jeszcze mniej. Dlatego zreszta maja najwiecej kalorii...
Dane wg przepisow francuskich
(http://www.cniel.com/Prodlait/FROMAGE/Fromage.html)
>>
>> > Nie ten smak?
>> > A kto mówi o tym smaku?
>> > Tu się rozmawia o eksperymencie!
>>
>> Ach, jezeli to dla dobra nauki, to moze kiedys sprobuje ;-)
>>
> Nazywałoby się to "zamorskie ruskie".
A gdzie to morze ?
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-15 20:29:48
Temat: Re: Prośba o radOn Thu, 2004-01-15 at 21:14, Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> >>
> > NazywaĹoby siÄ to "zamorskie ruskie".
>
> A gdzie to morze ?
Hre hre, wysylalam paczke z Polski do Francji. Paniuska na poczcie pyta:
droga lotnicza czy ladowo (londowo)-morska? Powiedzialam, ze tylko
ladowa, ale nie zrozumiala zartu ;)
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 21:19:00
Temat: Re: Prośba o radUżytkownik "spadkobiercy Melchiora" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bu6pa5$9hr$1@atlantis.news.tpi.pl...
[...]
> > Nie ma twarogu :-(
> > Yrzeba sobie samemu robic...
> JerzyN nie kuma czaczy. [...]
Pogrzeb w stercie "śmieci" w archiwum a dowiesz się czy nie kuma!
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-17 11:10:19
Temat: zupazupa pomidoraow dla teściowej
samochód pomidorów i wysypać na teściową
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |