Strona główna Grupy pl.rec.ogrody Przerywanie korzeniowych.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przerywanie korzeniowych.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2018-06-10 15:22:11

Temat: Przerywanie korzeniowych.
Od: i...@g...pl szukaj wiadomości tego autora

Marchewkę, pietruszkę, buraki ćwikłowe jak wiadomo trzeba przerywać, jeśli wzeszły za
gęsto. Zwykle te wyrwane wyrzucamy, ale w przypadku pietruszki i buraków warto je
zachować i zamrozić - buraczki razem z liśćmi (pokrojone) na zimową ,,wiosenną"
botwinkę lub duszoną jarzynę a la szpinak, pietruszkę (całe rośliny w peczkach
odpowiedniej wielkości ,,na raz", zwinięte ciasno i obwiązane nitką) do zup i rosołu
dla dodania im zimą wiosennego zapachu. Takie mrożone letnie smaki znakomicie zdają
egzamin. Przetestowane.
PS. Także nadmiar samej pietruszkowej naci i kopru - siekam drobno, mieszam z olejem
lub oliwą, ubijam w słoiku i zamrażam. Dzięki dodatkowi tłuszczu takie siekane listki
świetnie zachowują wszystkie smakowe i aromatyczne walory, nie flaczeją i są łatwe do
wyjęcia łyżką w potrzebnej ilości.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szybko dojrzewają owoce, czy mi się zdaje?
Żaba na głębokości 0,6m???
Przymrozki?
Co na pękającą korę
Drożdże piekarskie na pomidory i ogórki :-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Zmierzch kreta?
Sternbergia lutea
Pomarańcza w doniczce
dracena
Test

zobacz wszyskie »