Strona główna Grupy pl.rec.ogrody Przerywanie korzeniowych. Przerywanie korzeniowych.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przerywanie korzeniowych.



X-Received: by 2002:a81:9a4f:: with SMTP id r76-v6mr790089ywg.0.1528636931547; Sun,
10 Jun 2018 06:22:11 -0700 (PDT)
X-Received: by 2002:a81:9a4f:: with SMTP id r76-v6mr790089ywg.0.1528636931547; Sun,
10 Jun 2018 06:22:11 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!weretis.net!feeder6.news.weretis.net!feeder.usenetexpress.com!feeder-in1.
iad1.usenetexpress.com!border1.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!h2-v6no
4424286qtp.0!news-out.google.com!u13-v6ni464qtg.0!nntp.google.com!h2-v6no442427
5qtp.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.ogrody
Date: Sun, 10 Jun 2018 06:22:11 -0700 (PDT)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=79.185.4.145;
posting-account=zM1RagoAAABTI00siSfGoyMwfAGqCgDP
NNTP-Posting-Host: 79.185.4.145
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <5...@g...com>
Subject: Przerywanie korzeniowych.
From: i...@g...pl
Injection-Date: Sun, 10 Jun 2018 13:22:11 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 14
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:241587
Ukryj nagłówki

Marchewkę, pietruszkę, buraki ćwikłowe jak wiadomo trzeba przerywać, jeśli wzeszły za
gęsto. Zwykle te wyrwane wyrzucamy, ale w przypadku pietruszki i buraków warto je
zachować i zamrozić - buraczki razem z liśćmi (pokrojone) na zimową ,,wiosenną"
botwinkę lub duszoną jarzynę a la szpinak, pietruszkę (całe rośliny w peczkach
odpowiedniej wielkości ,,na raz", zwinięte ciasno i obwiązane nitką) do zup i rosołu
dla dodania im zimą wiosennego zapachu. Takie mrożone letnie smaki znakomicie zdają
egzamin. Przetestowane.
PS. Także nadmiar samej pietruszkowej naci i kopru - siekam drobno, mieszam z olejem
lub oliwą, ubijam w słoiku i zamrażam. Dzięki dodatkowi tłuszczu takie siekane listki
świetnie zachowują wszystkie smakowe i aromatyczne walory, nie flaczeją i są łatwe do
wyjęcia łyżką w potrzebnej ilości.

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Lato
aktinidia
Przerywanie korzeniowych.
Szybko dojrzewają owoce, czy mi się zdaje?
Żaba na głębokości 0,6m???
Przymrozki?
Co na pękającą korę
Drożdże piekarskie na pomidory i ogórki :-)
Rozpoznanie
"Przerywanie" owoców
sprawa z miodem
Podskórnik gruszowy.
brak murarek
Oleander pełny łososiowy zamienię :-)
1 Maja w ogrodzie
Pralnia Spółdzielni Socjalnej Pasja - czy zniszczone?
,,Upadek" wiary w Polsce.
Lato
I znów księżniczka Anna spadła z konia!
A o takiego!
Polski Złoty gwarancją niezależności.
Włoskie przebudzenie.
Brawo, Węgrzy!
Nudy i pustka.
Niemiecki exodus.
VAT-owski przekręt T-mobile.
Opole nie forever.
Twórczość naukowa vs ochrona dóbr osobistych.
boty atakują
Mój przysmak nad przysmaki :-)


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X