« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-11 14:43:59
Temat: Ptasia grypa a jajka (kogel-mogel)W telewizorze instruują, że mięso drobiu należy "solidnie" gotować, smażyć,
no... obrabiać termicznie bo taka obróbka, w domyśle, ochroni przed
ewentualnym zarażeniem, wirusem zmutowanej ptasiej grypy.
Gdyby chory ptak (zarażony zmutowanym wirusem) zniósł jajko - to jajko
przeszło by drogę z fermy poprzez hurtownię do sklepu - i ja bym to jajko
zjadł na surowo, w koglu-moglu lub po prostu wypił to zarażę się?
Czy takie jajko po usmażeniu, ugotowaniu będzie tak samo niegroźne jak mięso
ugotowane, usmażone? Mięso gotuje się dużo dłużej niż jajka...
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |