Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-07-12 12:28:04

Temat: Pytanie
Od: "Anna Górska" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
surówek?

--
Z wyrazami szacunku
Ania Górska



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-07-12 12:29:06

Temat: Re: Pytanie
Od: "Lilly was here" <:)@com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
> surówek?

Olej z nasion winogron wydaje się być najciekawszy - delikatny i raczej
neutralny jeśli chodzi o smak i zapach, ewentualnie olekje aromatyczne - ale
te są przeważnie drogie i "niewiadomego" pochodzenia - chyba, że sami robimy
:)

Natomiast octy IMO najłagodniejsze, aromatyzowane lub nie
Mnie osobiście smakowo i jakościowo odpowiada chiński ocet z wina ryżowego
Lilly was here



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-12 12:35:23

Temat: Odp: Pytanie
Od: "Agnieszka" <A...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Anna Górska <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ovZa5.47431$Q...@n...tpnet.pl...
> Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
> surówek?
>
> --
> Z wyrazami szacunku
> Ania Górska
>
>
Wylacznie sokiem z cytryny + olej slonecznikowy (dowolny, jaki mi sie w
sklepie trafi)
Pozdrawiam - Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-12 12:56:15

Temat: Re: Pytanie
Od: d...@p...pl (Daniel Walas) szukaj wiadomości tego autora

Ocet z wojazy zagranicznych (nie mam nazw pod reka) a oliwka z
pierwszego tloczenia oliwek. Czasami robie dresing w oparciu o
produkty powyzej i ziola.
Daniel

On Wed, 12 Jul 2000 12:28:04 GMT, "Anna Górska" <a...@e...com.pl>
wrote:

>Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
>surówek?
>
>--
>Z wyrazami szacunku
>Ania Górska
>
>
>

d...@p...pl www.pilot-f.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-12 13:45:29

Temat: Re: Pytanie
Od: "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Olej z nasion winogron wydaje się być najciekawszy - delikatny i raczej
> neutralny jeśli chodzi o smak i zapach,


RRecami i nogami sie pod tym podpisuje
Polecam jeszcze olej arachidowy

Artur Nowacki
a...@t...net.pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-12 16:28:41

Temat: Re: Pytanie
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Anna Górska <a...@e...com.pl> wrote:

> Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
> surówek?
>
> --
> Z wyrazami szacunku
> Ania Górska

Ocet winny od lat robie sam, kupuje tylko balsamico. Oliwe zazwayczaj z
oliwek, ekstra vergine ale stosuje tez inne oleje -- jak mi podejdzie do
smaku.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-12 21:00:54

Temat: Re: Pytanie
Od: iziak <i...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
> surówek?

oliwa z oliwek, wylacznie extra virgin - pychotka :-)
pozdrawiam,
Iza

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

dieta dla sercowcow - prośba o przepisy na potrawy z jarzyn
kolejność
placki (pancakes?)
Maliny, poziomki.
zly....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »