| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-12 12:28:04
Temat: PytanieJakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
surówek?
--
Z wyrazami szacunku
Ania Górska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-12 12:29:06
Temat: Re: Pytanie> Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
> surówek?
Olej z nasion winogron wydaje się być najciekawszy - delikatny i raczej
neutralny jeśli chodzi o smak i zapach, ewentualnie olekje aromatyczne - ale
te są przeważnie drogie i "niewiadomego" pochodzenia - chyba, że sami robimy
:)
Natomiast octy IMO najłagodniejsze, aromatyzowane lub nie
Mnie osobiście smakowo i jakościowo odpowiada chiński ocet z wina ryżowego
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-12 12:35:23
Temat: Odp: Pytanie
Użytkownik Anna Górska <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ovZa5.47431$Q...@n...tpnet.pl...
> Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
> surówek?
>
> --
> Z wyrazami szacunku
> Ania Górska
>
>
Wylacznie sokiem z cytryny + olej slonecznikowy (dowolny, jaki mi sie w
sklepie trafi)
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-12 12:56:15
Temat: Re: PytanieOcet z wojazy zagranicznych (nie mam nazw pod reka) a oliwka z
pierwszego tloczenia oliwek. Czasami robie dresing w oparciu o
produkty powyzej i ziola.
Daniel
On Wed, 12 Jul 2000 12:28:04 GMT, "Anna Górska" <a...@e...com.pl>
wrote:
>Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
>surówek?
>
>--
>Z wyrazami szacunku
>Ania Górska
>
>
>
d...@p...pl www.pilot-f.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-12 13:45:29
Temat: Re: Pytanie> Olej z nasion winogron wydaje się być najciekawszy - delikatny i raczej
> neutralny jeśli chodzi o smak i zapach,
RRecami i nogami sie pod tym podpisuje
Polecam jeszcze olej arachidowy
Artur Nowacki
a...@t...net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-12 16:28:41
Temat: Re: PytanieAnna Górska <a...@e...com.pl> wrote:
> Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
> surówek?
>
> --
> Z wyrazami szacunku
> Ania Górska
Ocet winny od lat robie sam, kupuje tylko balsamico. Oliwe zazwayczaj z
oliwek, ekstra vergine ale stosuje tez inne oleje -- jak mi podejdzie do
smaku.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-12 21:00:54
Temat: Re: Pytanie
> Jakim octem winnym(chodzi mi o markę) zakwaszacie i jaką oliwę używacie do
> surówek?
oliwa z oliwek, wylacznie extra virgin - pychotka :-)
pozdrawiam,
Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |