Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pytanie o ziemniaki pieczone

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pytanie o ziemniaki pieczone

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-02 13:14:46

Temat: Pytanie o ziemniaki pieczone
Od: l...@g...pl (Agnieszka Lipska) szukaj wiadomości tego autora

Wszystkiego pysznego w Nowym Roku!

Dzisiaj nie wytrzymalam i napisalam! Zwykle jestem "czytaczem" waszej
grupy, po pierwsze dlatego ze kocham czytac o jedzeniu (jesc tez), po
drugie - mimo iz gotuje juz czas jakis, to moje gotowanie wydaje mi
sie takie zwyczajne, ze nie warto o nim pisac. A jednak biorac pod
uwage tradycje "wpisowego" wymysle cos do nastepnego razu i poslucham
Waszych opinii.

A teraz pytanie: jak upiec ziemniaki "przy okazji" pieczenia kurczaka
na brytfannie?
Probowalam raz i wyszly takie gumowate :( Co bylo zle?
Obrane, osuszone,pokrojone w 0,5 cm plastry i posypane przyprawami
ziemniaki wrzucilam na odrobine podgrzanego juz tluszczu w brytfannie
z kawalkami kurczaka (siedzial juz z kwadrans w goracym piekarniku) i
pieklam wszystko jeszcze niecala godzine. Wszystko bylo ladnie
zrumienione, niestety musialo poczekac w piekarniku jeszcze z 20 min.
na reszte rodziny, no i ziemniaki nie byly juz takie chrupiace na
wierzchu a raczej rozmiekle. Nie bylo pod nimi prawie tluszczu, wiec
chyba nie nasiaknely nim? Macie jakies pomysly?

Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-02 13:25:54

Temat: Re: Pytanie o ziemniaki pieczone
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Agnieszka Lipska wrote:

> A teraz pytanie: jak upiec ziemniaki "przy okazji" pieczenia kurczaka
> na brytfannie?
> Probowalam raz i wyszly takie gumowate :( Co bylo zle?
> Obrane, osuszone,pokrojone w 0,5 cm plastry i posypane przyprawami
> ziemniaki wrzucilam na odrobine podgrzanego juz tluszczu w brytfannie
> z kawalkami kurczaka (siedzial juz z kwadrans w goracym piekarniku) i
> pieklam wszystko jeszcze niecala godzine. Wszystko bylo ladnie
> zrumienione, niestety musialo poczekac w piekarniku jeszcze z 20 min.
> na reszte rodziny, no i ziemniaki nie byly juz takie chrupiace na
> wierzchu a raczej rozmiekle. Nie bylo pod nimi prawie tluszczu, wiec
> chyba nie nasiaknely nim? Macie jakies pomysly?
>
> Agnieszka
>
Zamiast wrzucac do brytfanny sprobuj je wysypac na ta wielka blache,
obtoczone przyprawami ulubionymi czosnkiem i kilka kropelek oliwy,
doslownie kilka tak zeby bylo lekko tlustawe.

--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet za;b bywa wstawiony! \
===========================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-04 08:49:57

Temat: Re: Pytanie o ziemniaki pieczone
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Zamiast wrzucac do brytfanny sprobuj je wysypac na ta wielka blache,
> obtoczone przyprawami ulubionymi czosnkiem i kilka kropelek oliwy,
> doslownie kilka tak zeby bylo lekko tlustawe.

Najpierw troche (20 min) pogotuj w mundurkach. Potem szybko obierz,
pokroj w plasterki, posyp ziólkami, polej oliwka i do piekarnika na 15
min. Wychodza super.

pozdrawiam

cherokee

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-04 15:55:28

Temat: Re: Pytanie o ziemniaki pieczone
Od: "B-foot" <j...@c...net> szukaj wiadomości tego autora

Sprubuj piec w foli aluminiowej nie w brytwanie
przepis
Duze ziemniaki umyc dokladnie
owinac folia aluminiowa , sprawdzac widelcen czy sa miekie , jezeli tak
rozwinac z foli przekroic w zdluz dodac lyzke masla, kwasnej smietany ,soli
dodac kurczaka
"Agnieszka Lipska" <l...@g...pl> wrote in message
news:3e15362c.2517770@news.tpi.pl...
> Wszystkiego pysznego w Nowym Roku!
>
> Dzisiaj nie wytrzymalam i napisalam! Zwykle jestem "czytaczem" waszej
> grupy, po pierwsze dlatego ze kocham czytac o jedzeniu (jesc tez), po
> drugie - mimo iz gotuje juz czas jakis, to moje gotowanie wydaje mi
> sie takie zwyczajne, ze nie warto o nim pisac. A jednak biorac pod
> uwage tradycje "wpisowego" wymysle cos do nastepnego razu i poslucham
> Waszych opinii.
>
> A teraz pytanie: jak upiec ziemniaki "przy okazji" pieczenia kurczaka
> na brytfannie?
> Probowalam raz i wyszly takie gumowate :( Co bylo zle?
> Obrane, osuszone,pokrojone w 0,5 cm plastry i posypane przyprawami
> ziemniaki wrzucilam na odrobine podgrzanego juz tluszczu w brytfannie
> z kawalkami kurczaka (siedzial juz z kwadrans w goracym piekarniku) i
> pieklam wszystko jeszcze niecala godzine. Wszystko bylo ladnie
> zrumienione, niestety musialo poczekac w piekarniku jeszcze z 20 min.
> na reszte rodziny, no i ziemniaki nie byly juz takie chrupiace na
> wierzchu a raczej rozmiekle. Nie bylo pod nimi prawie tluszczu, wiec
> chyba nie nasiaknely nim? Macie jakies pomysly?
>
> Agnieszka
>






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wino z dzikiej rozy - totalna klapa :-(
lazania
mleko skondensowane- poj. puszki??
SPRZEDAM MOTOROLE T 190 TANIO!!!!!!!!
KoktajlBar

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »