Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!new
s.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytanie o ziemniaki pieczone
Date: Thu, 02 Jan 2003 14:25:54 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <av1eip$kvn$1@news.tpi.pl>
References: <3...@n...tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: qe72.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1041513881 21495 80.50.68.72 (2 Jan 2003 13:24:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 2 Jan 2003 13:24:41 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: en-us, en
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.1) Gecko/20020826
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:140233
Ukryj nagłówki
Agnieszka Lipska wrote:
> A teraz pytanie: jak upiec ziemniaki "przy okazji" pieczenia kurczaka
> na brytfannie?
> Probowalam raz i wyszly takie gumowate :( Co bylo zle?
> Obrane, osuszone,pokrojone w 0,5 cm plastry i posypane przyprawami
> ziemniaki wrzucilam na odrobine podgrzanego juz tluszczu w brytfannie
> z kawalkami kurczaka (siedzial juz z kwadrans w goracym piekarniku) i
> pieklam wszystko jeszcze niecala godzine. Wszystko bylo ladnie
> zrumienione, niestety musialo poczekac w piekarniku jeszcze z 20 min.
> na reszte rodziny, no i ziemniaki nie byly juz takie chrupiace na
> wierzchu a raczej rozmiekle. Nie bylo pod nimi prawie tluszczu, wiec
> chyba nie nasiaknely nim? Macie jakies pomysly?
>
> Agnieszka
>
Zamiast wrzucac do brytfanny sprobuj je wysypac na ta wielka blache,
obtoczone przyprawami ulubionymi czosnkiem i kilka kropelek oliwy,
doslownie kilka tak zeby bylo lekko tlustawe.
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet za;b bywa wstawiony! \
===========================
|