Data: 2003-01-02 13:25:54
Temat: Re: Pytanie o ziemniaki pieczone
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka Lipska wrote:
> A teraz pytanie: jak upiec ziemniaki "przy okazji" pieczenia kurczaka
> na brytfannie?
> Probowalam raz i wyszly takie gumowate :( Co bylo zle?
> Obrane, osuszone,pokrojone w 0,5 cm plastry i posypane przyprawami
> ziemniaki wrzucilam na odrobine podgrzanego juz tluszczu w brytfannie
> z kawalkami kurczaka (siedzial juz z kwadrans w goracym piekarniku) i
> pieklam wszystko jeszcze niecala godzine. Wszystko bylo ladnie
> zrumienione, niestety musialo poczekac w piekarniku jeszcze z 20 min.
> na reszte rodziny, no i ziemniaki nie byly juz takie chrupiace na
> wierzchu a raczej rozmiekle. Nie bylo pod nimi prawie tluszczu, wiec
> chyba nie nasiaknely nim? Macie jakies pomysly?
>
> Agnieszka
>
Zamiast wrzucac do brytfanny sprobuj je wysypac na ta wielka blache,
obtoczone przyprawami ulubionymi czosnkiem i kilka kropelek oliwy,
doslownie kilka tak zeby bylo lekko tlustawe.
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet za;b bywa wstawiony! \
===========================
|