| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-29 08:41:35
Temat: Pytanie o zupę grzybowąCzy grzyby wlewam do zupy razem z wodą w której się gotowały czy odcedzam?
Anna Styś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-29 09:01:57
Temat: Re: Pytanie o zupę grzybowąWg mnie razem. Ja w ogóle nie gotuję grzybów osobno, tylko od razu wrzucam
do zupy docelowej :)
Pozdrawiam
Sasannka
---
http://sasannka.xpect.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-29 09:15:26
Temat: Re: Pytanie o zupę grzybową
Użytkownik "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:bl8se8$kaj$1@news.onet.pl...
> Wg mnie razem. Ja w ogóle nie gotuję grzybów osobno, tylko od razu wrzucam
> do zupy docelowej :)
>
A ile czasu je gotujesz?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-29 12:06:17
Temat: Re: Pytanie o zupę grzybową
Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bl8r72$gu1$1@news.onet.pl...
> Czy grzyby wlewam do zupy razem z wodą w której się gotowały czy odcedzam?
>
ja wcale nie gotuję wczesniej grzybow, tylko je czyszczę, myję, kroję,
podsmażam cebulę, następnie podsmażam grzyby, a potem wszystko wrzucam do
zupy, pycha :)
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-29 12:36:30
Temat: Re: Pytanie o zupę grzybowąDzięki za rede
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-29 12:37:29
Temat: Re: Pytanie o zupę grzybowąA może wiesz jak zrobić grzybki marynowane?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 08:14:10
Temat: Re: Pytanie o zupę grzybową
Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bl991d$rl9$1@news.onet.pl...
> A może wiesz jak zrobić grzybki marynowane?
>
>
bardzo prosto :)
myjesz grzybki (podgrzybki, gaski), skracasz im nozki. wrzucasz na osolony
wrzatek i gotujesz 20 min.
Odcedzasz i dokladnie przelewasz woda.
W garnuszku robisz zalewe woda + ocet w stosunku 3:1 szklanki (nie robie
mocniejszej, bo lubie delikatniejsze marynowane grzyby), wrzucasz lisc
laurowy, pare ziaren ziela angielskiego, kilka gozdzikow, lyzeczke soli,
dwie lyzeczki cukru i sporo gorczycy, tak z czubata lyzeczke. Zagotowujesz i
zalewasz grzybki poukladane w malych czystych sloiczkach. Dokladnie
zakrecasz i juz :) Czekasz pare tygodni i probujesz, czy dobre :)Wlasnie
wczoraj zjedlismy jeden sloiczek podgrzybkow, a teraz czekamy az gaski
przejda marynata.
Mozna ozdabiac takie sloiczki. PIeknie wygladaja, gdy sie tam wrzuci
pokrojona w kwiatuszki marchewke w plasterkach podgotowana wczesniej,
czastki sparzonej cebuli, czy male ostre czerwone papryczki - wtedy grzybki
beda ostre.
pozdrawiam
dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |