Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pyzy i szpinak???

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pyzy i szpinak???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-01 17:56:52

Temat: Pyzy i szpinak???
Od: "mleczarz" <j...@p...telan.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Mam zamiar zrobić pyzy z nadzieniem szpinakowym, lecz nie wiem czy to będzie
zjadliwe:) Czy ktoś z miłośników szpinaku może się wypowiedzieć??? Prosiłbym
również o dokładne podanie składników i sposobu wykonania pyz (zwykłe, nie
drożdżowe).

Pozdrawiam
mleczarz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-06-01 18:02:50

Temat: Re: Pyzy i szpinak???
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

W news:bbdets$2jmv$1@news.atman.pl,
mleczarz <j...@p...telan.pl> napisał(a):
> Witam
> Mam zamiar zrobić pyzy z nadzieniem szpinakowym, lecz nie wiem czy to
> będzie zjadliwe:) Czy ktoś z miłośników szpinaku może się
> wypowiedzieć??? Prosiłbym również o dokładne podanie składników i
> sposobu wykonania pyz (zwykłe, nie drożdżowe).

Ja bym zrobił farsz serowo-szpinakowy. Najlepiej jak ser będzie ricottą,
ale dobry zwykły twaróg też powinien być okay. Do tego podsmażona
cebula, czarny pieprz, trochę gałki, może być czosnek...

Tylko ten farsz trzeba będzie odcisnąć z nadmiaru wilgoci.

--
Konrad J. Brywczyński "ZUS z pewnością jest instytucją
k...@b...tk przestepczą, ale nie można nazwać
www.brywczynski.tk jej zorganizowaną."
GG:1528179 Marek A. Salwa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-01 18:05:48

Temat: Re: Pyzy i szpinak???
Od: "mleczarz" <j...@p...telan.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ja bym zrobił farsz serowo-szpinakowy. Najlepiej jak ser będzie ricottą,
> ale dobry zwykły twaróg też powinien być okay. Do tego podsmażona
> cebula, czarny pieprz, trochę gałki, może być czosnek...
>
> Tylko ten farsz trzeba będzie odcisnąć z nadmiaru wilgoci.

Z farszem sobie poradzę, tylko nigdy tych pyzów nie robiłem, jadłem zawsze
te z paczki Hortex-u, które zresztą mi smakują... może być przepis na
podobne:)

pzdr
mleczarz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-01 18:26:24

Temat: Re: Pyzy i szpinak???
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

W news:bbdfel$2jv8$1@news.atman.pl,
mleczarz <j...@p...telan.pl> napisał(a):

> Z farszem sobie poradzę, tylko nigdy tych pyzów nie robiłem, jadłem
> zawsze te z paczki Hortex-u, które zresztą mi smakują... może być
> przepis na podobne:)

To może proporcje jak na kartacze/?

1 kg surowych ziemniaków
4 ugotowane
sól

Zetrzeć ziemniaki, odsączyć w gazie, pozostawić odciśnięty sok do ustania,
tak, żeby po odlaniu został krochmal na dnie. Przecisnąć gotowane ziemniaki
przez praskę, połączyć z surowymi i krochmalem, posolić i dobrze wymieszać.

--
Konrad J. Brywczyński "ZUS z pewnością jest instytucją
k...@b...tk przestepczą, ale nie można nazwać
www.brywczynski.tk jej zorganizowaną."
GG:1528179 Marek A. Salwa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-01 20:22:54

Temat: Re: Pyzy i szpinak???
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:bbdf1i$15tr$1@foka1.acn.pl,
Konrad Brywczyński <k...@b...tk> a écrit:
> W news:bbdets$2jmv$1@news.atman.pl,
> mleczarz <j...@p...telan.pl> napisał(a):
>> Witam
>> Mam zamiar zrobić pyzy z nadzieniem szpinakowym, lecz nie wiem czy to
>> będzie zjadliwe:) Czy ktoś z miłośników szpinaku może się
>> wypowiedzieć??? Prosiłbym również o dokładne podanie składników i
>> sposobu wykonania pyz (zwykłe, nie drożdżowe).
>
> Ja bym zrobił farsz serowo-szpinakowy. Najlepiej jak ser będzie
> ricottą, ale dobry zwykły twaróg też powinien być okay.

Dokladnie ta sama reakcja ;-)

Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-01 20:31:21

Temat: Re: Pyzy i szpinak???
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

W news:bbdn5u$9ic$1@tem.asynchrone.net,
Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
> Dokladnie ta sama reakcja ;-)

Que?

--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
GG:1528179 "Hotel New Hampshire"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-01 21:01:47

Temat: Re: Pyzy i szpinak???
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:bbdo18$10h0$1@foka.acn.pl,
Konrad Brywczyński <k...@b...tk> a écrit:
>
> Que?

+ ser :-)

Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-01 21:09:47

Temat: Re: Pyzy i szpinak???
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

W news:bbdpek$g2i$1@tem.asynchrone.net,
Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
>> Que?
> + ser :-)

Aaaa... Boryna! ;)
/to ja już pójdę chyba spać/

--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

JASMIN - czy ktos ma doswiadczenia z przygotowywaniem kwiatow ?!
brak inwencji tworczej mnie dopadl :-)
Frytki przepis na pieczenie Kulinarne P....
Fishermann Friends wielgachna prosba
chipsy jablkowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »