Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Q: Jak zrobic banana z czekolada na grillu (technicznie)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Q: Jak zrobic banana z czekolada na grillu (technicznie)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-26 17:31:18

Temat: Q: Jak zrobic banana z czekolada na grillu (technicznie)
Od: m...@f...onet.pl (Marek Dąbrowski) szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Jak to zrobic ? W jaki sposob umiescic czekolade w bananie aby nie
wyplynela a banan sie nie rozwalil ? Piec w folii aluminiowej czy bez?
Jak dlugo ?

Wszelkie takie szczegoliki mile widziane :-)

Pozdrawiam

Marek D.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-07-26 19:52:42

Temat: Re: Jak zrobic banana z czekolada na grillu (technicznie)
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Marek Dąbrowski <m...@f...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@n...tpi.pl...
> Witam,
>
> Jak to zrobic ? W jaki sposob umiescic czekolade w bananie aby nie
> wyplynela a banan sie nie rozwalil ? Piec w folii aluminiowej czy bez?
> Jak dlugo ?
>
> Wszelkie takie szczegoliki mile widziane :-)


O jeju, jeju!!! Ostatnio o tym pisałam!
Banana w skórze kładziemy bezpośrednio na ruszcie, czekamy aż się zrobi
czarny z jednej strony, przekładamy na drugą, czekamy aż druga też
zczernieje. Kładziemy na talerz, rozkrawamy wzdłuż, rozchylamy skórę, robiąć
łódeczkę, do środka nalewamy adwokata i polewamy roztopioną czekoladą.
Koniec.
Aha, Waldzio Krzok doradza lody zamiast adwokata jak ktoś bezalkoholowy.

moim zdaniem bananowy poemat
mniom, mniom :-)))

Wkn
ps. więcej nie piszę o bananach! Strajk! Będę odsyłać do archiwum! Grzebcie
sobie, a co ;-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-26 20:05:27

Temat: Re: Jak zrobic banana z czekolada na grillu (technicznie)
Od: "Szymko" <Algedi@_spam_friko7.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> napisał w wiadomości
news:9jpsod$4ua$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Marek Dąbrowski <m...@f...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@n...tpi.pl...
> > Witam,
> >
> > Jak to zrobic ? W jaki sposob umiescic czekolade w bananie aby nie
> > wyplynela a banan sie nie rozwalil ? Piec w folii aluminiowej czy bez?
> > Jak dlugo ?
> >
> > Wszelkie takie szczegoliki mile widziane :-)
>
>
> O jeju, jeju!!! Ostatnio o tym pisałam!
> Banana w skórze kładziemy bezpośrednio na ruszcie, czekamy aż się zrobi
> czarny z jednej strony, przekładamy na drugą, czekamy aż druga też
> zczernieje. Kładziemy na talerz, rozkrawamy wzdłuż, rozchylamy skórę,
robiąć
> łódeczkę, do środka nalewamy adwokata i polewamy roztopioną czekoladą.
> Koniec.
> Aha, Waldzio Krzok doradza lody zamiast adwokata jak ktoś bezalkoholowy.

Spotkalem sie jeszcze z jednym "zakonczeniem poematu".......
Do rozkrojonego banana w ksztalcie lodeczki dodajemy maslo miodowe, ktore
robimy laczac maslo z miodem (proporcje w zaleznosci od slodyczy jaka chcemy
osiagnac) i wstawiajac do lodowki np. zwiniete w rulonik.

Na bananka kladziemy taki "plasterek" mniam....... tylko nie piszcie o
kaloriach ::))

Pozdrawiam
Szymko


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Glod gora :-)
Zakątek kulinarny w Sieci
Zagadka makabryczna
Deser z jogurtem
surówki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »