Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia RE: nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)

Grupy

Szukaj w grupach

 

RE: nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-30 14:24:39

Temat: RE: nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)
Od: r...@g...faurecia.com (RECEPTION) szukaj wiadomości tego autora


> -----Original Message-----
> From: walkie! [mailto:w...@w...net.pl]
>
> cos jeszcze :-)

ja mam wielka prosbe... te lody w szampanie
i szparagi alla cupido...? =)))

s...@c...pl
s...@o...pl <--- nie pisac, rzadko odbiera
s...@d...ids.pl
----------------------------------
i am your deathstar :: blow me away
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-30 15:25:08

Temat: Re: nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik RECEPTION napisał:
>>-----Original Message-----
>>From: walkie! [mailto:w...@w...net.pl]
>>
>>cos jeszcze :-)
>
>
> ja mam wielka prosbe... te lody w szampanie
> i szparagi alla cupido...? =)))
>
> s...@c...pl
> s...@o...pl <--- nie pisac, rzadko odbiera
> s...@d...ids.pl
> ----------------------------------
> i am your deathstar :: blow me away
2 tuorli
2 zoltka
250 ml di latte
250 ml mleka
40 g zucchero al velo
40 g cukru
la scorza di mezzo limone
skorka z polowy cytryny
1 bicchiere di champagne
kieliszek szampana
100 ml di panna montata
100 ml smietany (montata to gorski ale smietana gorska to
nie wiem co to )

Mettete in una casseruola i tuorli col latte, lo zucchero e
la scorza di limone. Mescolate bene e scaldate la crema
ottenuta a fuoco basso, rimestando continuamente, fino a
quando non inizia il bollore. Togliete ora la casseruola dal
fuoco, estraete la scorza di limone e fate raffreddare.
Aggiungete ora la panna montata e lo champagne, mescolate
bene e versate il tutto in un contenitore di metallo ben
ghiacciato.
Mettete in freezer per circa un ora mescolando ogni venti
minuti con una spatola metallica oppure con un frullino
elettrico.
Servite in calici da spumante riempiti di Champagne ben
ghiacciato.
Do rondla wrzucic zoltka, mleko, cukier i skorke cytrynowa.
Wymieszac wszystko ladnie i podgrzewac na malym gazie ale
nie doprowadzic do zagotowania. Rondel sciagnac z gazu,
wyciagnac skore z garnka i ochlodzic to. Dodac smietane i
szampana, wymieszac dobrze i wsadzic do zimnego metalowego
pojemnika.
Wsadzic wszystko do zamrazalnika na okolo godzine mieszajac
co dwadziescia minut metalowa lopatka lub mikserem.
Serwowac ze zmroznym dobrze szampanem.

to byly lody, teraz szparagi

400 g di asparagi, ben lavati e puliti
400 g oczyszczonych szparagow
2 uova
2 jajka
80 g di ventresca di tonno
80 g tunczyka
2 cucchiai di olio
2 lyzeczki oliwy
1 cucchiaiata di capperi
lyzeczka kaparow
succo di 1 limone
sok z cytryny
sale
sol
un pizzico di paprika
szczypta papryki

Cuocete gli asparagi al vapore e fateli raffreddare.
Frullate i tuorli d'uovo con tutti gli ingredienti e
aggiungete la crema ottenuta agli albumi che avete montato a
neve ben ferma. Disponete gli asparagi su due piatti e
ricopriteli con questa spuma. Ricordate che gli asparagi si
mangiano con le mani o con le apposite pinzette.
Szparagi ugotowac i ostudzic. Zmiksowac zoltka ze wszystkimi
skladnikami az do otrzymania gladkiej masy. Szparagi
rozlozyc na dwa talerze, polac sosem pamietajac o tym ze je
sie je palcami badz penceta (hmmm) :-).

Chyba nic nie pochrzanilam ;)

--
Pozdrawiam <- walkie! ->
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

niesłodzone mleko zagęszczone
Sałatka - pilne!!! [P]
obiad - peczak
nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)
Placki ziemniaczane?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »