Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia RE: nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy) Re: nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)
Date: Fri, 30 May 2003 17:25:08 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 89
Message-ID: <bb7spf$dr$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <9...@b...gro.pl.bf>
NNTP-Posting-Host: vi104.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1054307952 443 80.50.128.104 (30 May 2003 15:19:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 30 May 2003 15:19:12 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3) Gecko/20030312
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <9...@b...gro.pl.bf>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158378
Ukryj nagłówki

Użytkownik RECEPTION napisał:
>>-----Original Message-----
>>From: walkie! [mailto:w...@w...net.pl]
>>
>>cos jeszcze :-)
>
>
> ja mam wielka prosbe... te lody w szampanie
> i szparagi alla cupido...? =)))
>
> s...@c...pl
> s...@o...pl <--- nie pisac, rzadko odbiera
> s...@d...ids.pl
> ----------------------------------
> i am your deathstar :: blow me away
2 tuorli
2 zoltka
250 ml di latte
250 ml mleka
40 g zucchero al velo
40 g cukru
la scorza di mezzo limone
skorka z polowy cytryny
1 bicchiere di champagne
kieliszek szampana
100 ml di panna montata
100 ml smietany (montata to gorski ale smietana gorska to
nie wiem co to )

Mettete in una casseruola i tuorli col latte, lo zucchero e
la scorza di limone. Mescolate bene e scaldate la crema
ottenuta a fuoco basso, rimestando continuamente, fino a
quando non inizia il bollore. Togliete ora la casseruola dal
fuoco, estraete la scorza di limone e fate raffreddare.
Aggiungete ora la panna montata e lo champagne, mescolate
bene e versate il tutto in un contenitore di metallo ben
ghiacciato.
Mettete in freezer per circa un ora mescolando ogni venti
minuti con una spatola metallica oppure con un frullino
elettrico.
Servite in calici da spumante riempiti di Champagne ben
ghiacciato.
Do rondla wrzucic zoltka, mleko, cukier i skorke cytrynowa.
Wymieszac wszystko ladnie i podgrzewac na malym gazie ale
nie doprowadzic do zagotowania. Rondel sciagnac z gazu,
wyciagnac skore z garnka i ochlodzic to. Dodac smietane i
szampana, wymieszac dobrze i wsadzic do zimnego metalowego
pojemnika.
Wsadzic wszystko do zamrazalnika na okolo godzine mieszajac
co dwadziescia minut metalowa lopatka lub mikserem.
Serwowac ze zmroznym dobrze szampanem.

to byly lody, teraz szparagi

400 g di asparagi, ben lavati e puliti
400 g oczyszczonych szparagow
2 uova
2 jajka
80 g di ventresca di tonno
80 g tunczyka
2 cucchiai di olio
2 lyzeczki oliwy
1 cucchiaiata di capperi
lyzeczka kaparow
succo di 1 limone
sok z cytryny
sale
sol
un pizzico di paprika
szczypta papryki

Cuocete gli asparagi al vapore e fateli raffreddare.
Frullate i tuorli d'uovo con tutti gli ingredienti e
aggiungete la crema ottenuta agli albumi che avete montato a
neve ben ferma. Disponete gli asparagi su due piatti e
ricopriteli con questa spuma. Ricordate che gli asparagi si
mangiano con le mani o con le apposite pinzette.
Szparagi ugotowac i ostudzic. Zmiksowac zoltka ze wszystkimi
skladnikami az do otrzymania gladkiej masy. Szparagi
rozlozyc na dwa talerze, polac sosem pamietajac o tym ze je
sie je palcami badz penceta (hmmm) :-).

Chyba nic nie pochrzanilam ;)

--
Pozdrawiam <- walkie! ->
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony...

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem