Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bezowa pierzynka- pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Bezowa pierzynka- pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-30 16:03:20

Temat: Bezowa pierzynka- pytanie
Od: "almadka" <a...@W...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jadlam dzis " kupne" ciasto rabarbarowe z pierzynka bezowa ( nie beżową).
Smakowało wysmienicie. Spod niezbyt wysoki, na tym rabarbar, na tym
pierzynka ( 2-3cm ) z bezy. Z wierzchu ta pierzynka byla chrupiaca w srodku
mieciutka i slodka. Pomyslalam sobie, ze taka pierzynka to w sam raz na
ciasto rabarbarowe Netusi, coby wyzsze bylo:) zamiast cukru pudru. Tylko nie
wiem jak to wykonac...ta piane z bialek od razu na ciasto i do piekarnika?
Czy najpierw ciasto podpiec potem piana i znowu do piekarnika ? Nigdy nie
robilam bez ani bezopodobnych rzeczy, wiec mam problem, bo w weekend
przydaloby sie ciacho:) A nie chce swoimi kombinacjami zepsuc pysznego
ciasta:)
Prosze o porade:)

pozdrawiam
almadka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-30 17:06:49

Temat: Re: Bezowa pierzynka- pytanie
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

Ja czasem robie skubanca z rabarberem i klade mase bezowa od razu. Dobrze
jest dodac do masy bezowej lyzke kartoflanki, aby byla chrupiaca.

Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-30 21:57:33

Temat: Re: Bezowa pierzynka- pytanie
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 30 May 2003 18:03:20 +0200, almadka wrote:

> Jadlam dzis " kupne" ciasto rabarbarowe z pierzynka bezowa ( nie beżową).
> Smakowało wysmienicie. Spod niezbyt wysoki, na tym rabarbar, na tym
> pierzynka ( 2-3cm ) z bezy. Z wierzchu ta pierzynka byla chrupiaca w srodku
> mieciutka i slodka. Pomyslalam sobie, ze taka pierzynka to w sam raz na
> ciasto rabarbarowe Netusi, coby wyzsze bylo:) zamiast cukru pudru. Tylko nie
> wiem jak to wykonac...ta piane z bialek od razu na ciasto i do piekarnika?
> Czy najpierw ciasto podpiec potem piana i znowu do piekarnika ? Nigdy nie
> robilam bez ani bezopodobnych rzeczy, wiec mam problem, bo w weekend
> przydaloby sie ciacho:) A nie chce swoimi kombinacjami zepsuc pysznego
> ciasta:)

Ja białak ubiete zcukrem puderm daję od razu na ciasto.


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

RE: nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)
niesłodzone mleko zagęszczone
Sałatka - pilne!!! [P]
obiad - peczak
nowa zachcianka weekendowa (a bella sioooraaaa czyli Włochy)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »