Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.atman.pl!not-for-mail
From: Lia <L...@a...poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Bezowa pierzynka- pytanie
Date: Fri, 30 May 2003 23:57:33 +0200
Organization: ATMAN
Lines: 21
Message-ID: <1...@L...pyry.net>
References: <bb7vcr$m9q$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: ns2.batnet.futuro.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.atman.pl 1054331849 20858 62.233.186.131 (30 May 2003 21:57:29 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 30 May 2003 21:57:29 +0000 (UTC)
X-Face: >Cy`W8veJZe[!tvyFw5`ATSSaPhV5r?QBB"Y|_A.N-=C"U-K|@\=h6>N4dE&!^H
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.5.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:158400
Ukryj nagłówki
On Fri, 30 May 2003 18:03:20 +0200, almadka wrote:
> Jadlam dzis " kupne" ciasto rabarbarowe z pierzynka bezowa ( nie beżową).
> Smakowało wysmienicie. Spod niezbyt wysoki, na tym rabarbar, na tym
> pierzynka ( 2-3cm ) z bezy. Z wierzchu ta pierzynka byla chrupiaca w srodku
> mieciutka i slodka. Pomyslalam sobie, ze taka pierzynka to w sam raz na
> ciasto rabarbarowe Netusi, coby wyzsze bylo:) zamiast cukru pudru. Tylko nie
> wiem jak to wykonac...ta piane z bialek od razu na ciasto i do piekarnika?
> Czy najpierw ciasto podpiec potem piana i znowu do piekarnika ? Nigdy nie
> robilam bez ani bezopodobnych rzeczy, wiec mam problem, bo w weekend
> przydaloby sie ciacho:) A nie chce swoimi kombinacjami zepsuc pysznego
> ciasta:)
Ja białak ubiete zcukrem puderm daję od razu na ciasto.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656
|