Data: 2003-05-30 21:57:33
Temat: Re: Bezowa pierzynka- pytanie
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 30 May 2003 18:03:20 +0200, almadka wrote:
> Jadlam dzis " kupne" ciasto rabarbarowe z pierzynka bezowa ( nie beżową).
> Smakowało wysmienicie. Spod niezbyt wysoki, na tym rabarbar, na tym
> pierzynka ( 2-3cm ) z bezy. Z wierzchu ta pierzynka byla chrupiaca w srodku
> mieciutka i slodka. Pomyslalam sobie, ze taka pierzynka to w sam raz na
> ciasto rabarbarowe Netusi, coby wyzsze bylo:) zamiast cukru pudru. Tylko nie
> wiem jak to wykonac...ta piane z bialek od razu na ciasto i do piekarnika?
> Czy najpierw ciasto podpiec potem piana i znowu do piekarnika ? Nigdy nie
> robilam bez ani bezopodobnych rzeczy, wiec mam problem, bo w weekend
> przydaloby sie ciacho:) A nie chce swoimi kombinacjami zepsuc pysznego
> ciasta:)
Ja białak ubiete zcukrem puderm daję od razu na ciasto.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656
|