« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-16 07:31:53
Temat: (pytanie) brzoskwiniowiecWitajcie.
Wydrukowałam przepis na brzoskwiniowiec (mam ochotę upiec to ciasto) - mam
pytanie - czy w cieście kruchym nie ma cukru? Napisane jest tylko-szczypta
cukru. Czy to możliwe?
Pozdrawiam
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-16 09:56:01
Temat: Re: (pytanie) brzoskwiniowiecMisia717 wrote:
> Witajcie.
> Wydrukowałam przepis na brzoskwiniowiec (mam ochotę upiec to ciasto) - mam
> pytanie - czy w cieście kruchym nie ma cukru? Napisane jest tylko-szczypta
> cukru. Czy to możliwe?
To nie moj przepis, ale ja czesto robie kruche ciasto bez cukru, takze do
ciast ze slodkim nadzieniem - np do szarlotki. Natomiast jak dla mnie musi byc
w kruchym ciescie szczypta soli.
Pozdrawiam
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-16 10:24:07
Temat: Re: (pytanie) brzoskwiniowiecJoanna Michalska wrote:
> Życzę smacznego i
> ciasta udanego.
To ja się jeszcze podepnę i poinformuję, że postanowiłam owo cud-ciacho
zrobić na swoje imienino-urodziny za kilka dni :-). Mam nadzieję, że nas
też urzeknie :-))
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-16 11:18:51
Temat: RE: (pytanie) brzoskwiniowiec> Witajcie.
> Wydrukowałam przepis na brzoskwiniowiec (mam ochotę upiec to
> ciasto) - mam
> pytanie - czy w cieście kruchym nie ma cukru? Napisane jest
> tylko-szczypta
> cukru. Czy to możliwe?
> Pozdrawiam
> Iwona
>
>
Witam!
Tak jak jest napisane cukru dodajemy do ciasta szczyptę. Budyń jest słodki,
brzoskwinie też i białko z cukrem a po upieczeniu posypujemy ciasto pudrem
więc nie ma potrzeby nadmiernie słodzić ciasta i w sumie to jest jego urok
,że nie jest za słodkie tylko wszystko się komponuję. Życzę smacznego i
ciasta udanego.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-16 16:25:40
Temat: RE: (pytanie) brzoskwiniowiec> Joanna Michalska wrote:
> > Życzę smacznego i
> > ciasta udanego.
>
> To ja się jeszcze podepnę i poinformuję, że postanowiłam owo
> cud-ciacho
> zrobić na swoje imienino-urodziny za kilka dni :-). Mam
> nadzieję, że nas
> też urzeknie :-))
>
> --
> Gosia
> wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
> -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
> Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
>
Się cieszę bardzo i jak wyżej
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-17 06:11:04
Temat: Re: (pytanie) brzoskwiniowiecWitajcie
Pytałam o cukierw brzoskwiniowcu, pytałam, w końcu ciasto zrobiłam. Wczoraj
wieczorem pochłonęliśmy z mężem cały kawał cieplego ciacha - CUDO!!!! Dziś
rano zrobiliśmy powtórkę, na zimno jest jeszcze lepsze!
Dzięki za przepis - jest naprawdę super - ciasto jest tanie,
niespokmplikowane i szybko się je robi.
Pozdrawiam
Iwona (dawna misia717)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-17 07:22:25
Temat: Re: (pytanie) brzoskwiniowiec
Użytkownik "Joanna Michalska" <j...@s...pl> napisał w wiadomości
news:000001c2bd72$391b3140$4d1119d5@olrt...
> Się cieszę bardzo i jak wyżej
> Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
Pytalam juz, ale jakos post mi umknal. Joasiu, czy tortownica 24cm. nie
bedzie za mala na to ciacho? Wiekszej nie mam.
Pozdrawiam.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |