| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-29 18:35:26
Temat: RakiWitam wszystkich,
By rzecz ująć z detalami...
Mam takie coś, jak raki w zalewie. Samo miąsko. Zmajstrowane chyba tak jak
krewetki koktajlowe, albo i podobnie.
Czy ktoś wie, co z tego można zrobić oprócz wrzucenia do sałatki?
Za wszelkie porady serdeczne dzięki
Pozdrowienia
VPU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-30 08:27:22
Temat: Re: Raki> Mam takie coś, jak raki w zalewie. Samo miąsko. Zmajstrowane chyba tak jak
> krewetki koktajlowe, albo i podobnie.
>
> Czy ktoś wie, co z tego można zrobić oprócz wrzucenia do sałatki?
to nie jest co prawda "oprócz wrzucenia do sałatki", tylko właśnie sałatka,
ale rewelacyjna. awokado, szyjki rakowe, pomidor, do tego sos: majonez,
jogurt, ketchup, mozna dac troche whisky i cos ostrego.
pozdro,
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-30 10:47:55
Temat: Re: Raki Mam takie coś, jak raki w zalewie. Samo miąsko. Zmajstrowane chyba tak jak
> krewetki koktajlowe, albo i podobnie.
>
> Czy ktoś wie, co z tego można zrobić oprócz wrzucenia do sałatki?
Choc pogoda nie tak to szyjki sa swietnym dodatkiem do chlodnika litewskiego
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-30 17:38:09
Temat: Re: Raki/Crawfish Etouffee> Mam takie coś, jak raki w zalewie. Samo miąsko. Zmajstrowane chyba tak jak
> krewetki koktajlowe, albo i podobnie.
>
> Czy ktoś wie, co z tego można zrobić oprócz wrzucenia do sałatki?
Prosze bardzo
Crawfish Etouffee
1 cebula
2 lyzki oleju
2 lodygi selera, pokrojone w plasterki
1 zielona papryka, pokrojona w cienkie paski
1 zabek czosnku
pieprz
sol
cayenne do smaku
4 lyzki maki kartoflanej
pol kilo rakow (lub krewetek)
1 lyzka masla
1 szklanka rosolu
2 szklanki ugotowanego ryzu
Pokrojona cebule zeszklic na oleju, dodac seler, papryke i czosnek,
chwile podsmazyc, dodac make kartoflana i przyprawy, wymieszac, dodac
raki i rosol, i dusic 10 minut. Dodac maslo, wymieszac, dodac cieply
ryz, wymieszac i podac w miseczkach przybranych nacia z selera lub
pietruszki. Niektorzy nie mieszaja ryzu w ostaniej chwili, tylko podaja
ryz osobno, a etouffee osobno.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-30 19:01:26
Temat: Re: RakiDzięki,
Też niezłe. :-)
Użytkownik "zosia" <z...@m...pl> napisał
> to nie jest co prawda "oprócz wrzucenia do sałatki",
> tylko właśnie sałatka,
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-30 19:02:34
Temat: Re: RakiWitam,
Dzięki, ale rzeczywiście nie sezon na chłodniki. Jednak sugestię zapamiętam
VPU
Użytkownik "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> napisał w wiadomości
> Choc pogoda nie tak to szyjki sa swietnym dodatkiem do chlodnika
litewskiego
> Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-30 19:04:32
Temat: Re: Raki/Crawfish EtouffeeCzołem,
Extra się czyta. Jak zrobię, podzielę się wrażeniami.
Dziękuję.
Pozdrawiam
VPU
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
> Crawfish Etouffee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |