Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia prosba- pieczeń z wołowiny

Grupy

Szukaj w grupach

 

prosba- pieczeń z wołowiny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-29 20:45:14

Temat: prosba- pieczeń z wołowiny
Od: "Maria" <m...@b...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie


Jak dotąd to raczej Was wyłącznie czytywałam i pewnie tak pozostanie.
Pamiętam, że jakiś czas temu pojawił się przepis na pieczeń z wołowiny i nie
mogę go znaleźć. Pomóżcie mi proszę.
Pamiętam tylko tyle, że mięso należało zamrożone wrzucić do piekarnika
(chyba 40-60 stopni) i piekło się to ok 12 godzin. Co było naidziwniejsze to
po upieczeniu pieczeń tą wkładało się do zalewy na jakiś czas. I nie mam
pojęcia czy to co pamiętam jest prawidłowe a już wogóle nie wiem z czego
była ta marynata.
Pomóżcie proszę i podajcie mi ten przepis, bo kupiłam dziś piękny kawałek
wołowiny i chciałabym zrobić z niego właśnie jakąś pieczeń.


Pozdrowienia


Maria


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-29 21:21:44

Temat: Re: prosba- pieczeń z wołowiny
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Maria <m...@b...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...bsi.net.pl...
> Witajcie
>
>
> Jak dotąd to raczej Was wyłącznie czytywałam i pewnie tak pozostanie.
> Pamiętam, że jakiś czas temu pojawił się przepis na pieczeń z wołowiny i
nie
> mogę go znaleźć. Pomóżcie mi proszę.
> Pamiętam tylko tyle, że mięso należało zamrożone wrzucić do piekarnika
> (chyba 40-60 stopni) i piekło się to ok 12 godzin. Co było naidziwniejsze
to
> po upieczeniu pieczeń tą wkładało się do zalewy na jakiś czas. I nie mam
> pojęcia czy to co pamiętam jest prawidłowe a już wogóle nie wiem z czego
> była ta marynata.
> Pomóżcie proszę i podajcie mi ten przepis, bo kupiłam dziś piękny kawałek
> wołowiny i chciałabym zrobić z niego właśnie jakąś pieczeń.
>
zmrozic na kość, wsadzić do zimnego piekarnika, nastawić na 75 stopni i piec
12 godzin.
Wyjąc i wciepac na 2 godziny do zalewy:
zagotować litr wody z decylitrem soli + 1 łyżeczkę zmielonego pieprzu + 1
łyżeczkę jałowca,
łup to do lodówki, a potem się delektować

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-30 18:00:50

Temat: Re: prosba- pieczeń z wołowiny
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dokladnie jak podala Wkn.
Nazywa sie to Tjankol i jest rewelacyjne.
Monisiatko
(propagator przepisu:))))
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Raki
zaprawa?
spotkanie w Poznaniu raz jeszcze
Co z dyni ?
Salatka ze sliwkami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »