« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-27 11:41:05
Temat: Surówka z kapustyPrzepis na pyszną surówke z kapusty
Składniki:
Mała główka młodej kapusty, szklanka śmietany, jabłko, mała cebulka, natka
pietruszki lub koperek, łyżka soku z cytryny, cukier, sól, pieprz
Jak ważyć?
Sposób przyrządzania:
Kapustę drobno poszatkować, dodać jabłko utarte na tarce o grubych oczkach
oraz drobno posiekaną cebulę. Z soku z cytryny, śmietany, cukru, soli i
pieprzu przygotować słodko-kwaśny sos. Przed podaniem polać surówkę sosem,
starannie wymieszać i posypać posiekaną zieleniną.
SMACZNEGO!!!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-27 13:14:44
Temat: Re: Surówka z kapustyUżytkownik <a...@o...eu> napisał w wiadomości
news:3aa3.000001b4.4450add0@newsgate.onet.pl...
> Przepis na pyszną surówke z kapusty
<ciach>
To może być dobre, byleby kapusta zmiękła...
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-28 11:10:24
Temat: Re:
>>Przepis na pyszną surówke z kapusty
> <ciach>
> To może być dobre, byleby kapusta zmiękła...
>
No właśnie. Cały problem z kapuścianymi surówkami polega na tym, żeby
kapusta zmiękła.
Mój sposób to bardzo cienkie szatkowanie. Następnie solę i wygniatam
mocno rękami aż puści sok. Dopiero wtedy następuje ciąg dalszy
doprawiania. ;)
--
Sławomir J Marusiński
Gdańsk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-04-28 14:13:34
Temat: Re: Re:Użytkownik "Kyllyan" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e2st74$ggk$1@news.onet.pl...
No właśnie. Cały problem z kapuścianymi surówkami polega na tym, żeby
kapusta zmiękła.
Mój sposób to bardzo cienkie szatkowanie. Następnie solę i wygniatam
mocno rękami aż puści sok. Dopiero wtedy następuje ciąg dalszy
doprawiania. ;)
~~~~~~
Trafna uwaga:P To naprawdę z surówkami ze świeżej normalnej kapusty mam
doświadczenie nikłe, no bo boje sie tej twardości:P Ponoć kapuste trzeba
wybrać odpowiednią, białą i spłaszczoną... Asekuracyjnie więc obstaję przy
"pekińce" i kiszonej. Zdarzyło mi się jeszcze zaszlachtować włoską:P
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |