Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Surówka z kapusty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Surówka z kapusty

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-04-27 11:41:05

Temat: Surówka z kapusty
Od: a...@o...eu szukaj wiadomości tego autora

Przepis na pyszną surówke z kapusty


Składniki:
Mała główka młodej kapusty, szklanka śmietany, jabłko, mała cebulka, natka
pietruszki lub koperek, łyżka soku z cytryny, cukier, sól, pieprz
Jak ważyć?


Sposób przyrządzania:
Kapustę drobno poszatkować, dodać jabłko utarte na tarce o grubych oczkach
oraz drobno posiekaną cebulę. Z soku z cytryny, śmietany, cukru, soli i
pieprzu przygotować słodko-kwaśny sos. Przed podaniem polać surówkę sosem,
starannie wymieszać i posypać posiekaną zieleniną.

SMACZNEGO!!!

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-04-27 13:14:44

Temat: Re: Surówka z kapusty
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <a...@o...eu> napisał w wiadomości
news:3aa3.000001b4.4450add0@newsgate.onet.pl...
> Przepis na pyszną surówke z kapusty

<ciach>
To może być dobre, byleby kapusta zmiękła...

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-04-28 11:10:24

Temat: Re:
Od: Kyllyan <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


>>Przepis na pyszną surówke z kapusty

> <ciach>
> To może być dobre, byleby kapusta zmiękła...
>
No właśnie. Cały problem z kapuścianymi surówkami polega na tym, żeby
kapusta zmiękła.
Mój sposób to bardzo cienkie szatkowanie. Następnie solę i wygniatam
mocno rękami aż puści sok. Dopiero wtedy następuje ciąg dalszy
doprawiania. ;)


--

Sławomir J Marusiński
Gdańsk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-04-28 14:13:34

Temat: Re: Re:
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kyllyan" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e2st74$ggk$1@news.onet.pl...
No właśnie. Cały problem z kapuścianymi surówkami polega na tym, żeby
kapusta zmiękła.
Mój sposób to bardzo cienkie szatkowanie. Następnie solę i wygniatam
mocno rękami aż puści sok. Dopiero wtedy następuje ciąg dalszy
doprawiania. ;)

~~~~~~
Trafna uwaga:P To naprawdę z surówkami ze świeżej normalnej kapusty mam
doświadczenie nikłe, no bo boje sie tej twardości:P Ponoć kapuste trzeba
wybrać odpowiednią, białą i spłaszczoną... Asekuracyjnie więc obstaję przy
"pekińce" i kiszonej. Zdarzyło mi się jeszcze zaszlachtować włoską:P

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak przygotować łatwe dania na urodziny
ciasto z marchwi?
Ryba w sosie
Z SCP I PSP
[OT] KF - co to jest i jak to działa? [dla początkujących]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »