« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-06-08 14:41:21
Temat: 720 mililitrów sosu pomidorowego720 mililitrów sosu pomidorowego spoczywa sobie w lodówce. Trafił tam
dzięki jakieś promocji - produkt łączony z innym. Na nim okrutny napis
"po otwarciu spożyć w ciągu 3-4 dni". Zupełnie nie wiem co z tym zrobić.
Na pizzę trochę za dużo. Głodomorów raptem dwoje. Niejadka pomijam.
Ratujcie ludzie!
--
Artur Fortuna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-06-08 14:49:20
Temat: Re: 720 mililitrów sosu pomidorowegoArtur Fortuna pisze:
> 720 mililitrów sosu pomidorowego spoczywa sobie w lodówce. Trafił tam
> dzięki jakieś promocji - produkt łączony z innym. Na nim okrutny napis
> "po otwarciu spożyć w ciągu 3-4 dni". Zupełnie nie wiem co z tym zrobić.
spróbój órzyć zamiast wazeliny. Szypko wam pójdzie. ty, tfój hłopak,
czforo ojcóf, óśmió dziatkóf
--
! JÓSEFF ! PIŁSÓCKI !
! WSPANIAŁY ! PÓLAK !
! SYJÓNISTA ! ÓÓÓÓÓ !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-06-08 14:50:15
Temat: Re: 720 mililitrów sosu pomidorowegoUżytkownik "Artur Fortuna" <f...@p...pole.Reply-To.pl> napisał w wiadomości
news:f4bp56$c5q$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
> 720 mililitrów sosu pomidorowego spoczywa sobie w lodówce. Trafił tam dzięki
> jakieś promocji - produkt łączony z innym. Na nim okrutny napis "po otwarciu
> spożyć w ciągu 3-4 dni". Zupełnie nie wiem co z tym zrobić. Na pizzę trochę za
> dużo. Głodomorów raptem dwoje. Niejadka pomijam.
>
Zupę zrobić taką a'la pomidorową z kulkami z mięsa mielonego.
Albo sos do spaghetti, gołąbków, mięsa, w sumie wszystkiego. (jak na raz za dużo
to ja go potem mrożę w takich plastikowych pojemnikach, które można wsadzić
potem spokojnie do mikrofalówki.
W wersji pierwotnej dusi się cebulkę pokrojoną w kostkę na oleju, do tego
wyciśnięty czosnek i do tego potem pomidory z puszki razem z sokiem z nich.
Jak dodasz sam sos to możesz zagęścić potem mąką albo żółtkiem. Albo startym
ziemniakiem.
Pozdrawiam
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-06-08 17:49:45
Temat: Re: 720 mililitrów sosu pomidorowego
Użytkownik "Artur Fortuna" <f...@p...pole.Reply-To.pl> napisał w
wiadomości news:f4bp56$c5q$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
> 720 mililitrów sosu pomidorowego spoczywa sobie w lodówce. Trafił tam
> dzięki jakieś promocji - produkt łączony z innym. Na nim okrutny napis "po
> otwarciu spożyć w ciągu 3-4 dni". Zupełnie nie wiem co z tym zrobić. Na
> pizzę trochę za dużo. Głodomorów raptem dwoje. Niejadka pomijam.
>
> Ratujcie ludzie!
sproboj wyczyścić tym swojej starej rozbzdycznik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-06-08 19:29:05
Temat: Re: 720 mililitrów sosu pomidorowegononiewiem, ale moze zapytaj proboszcza
Artur Fortuna wrote:
>
> 720 mililitrów sosu pomidorowego spoczywa sobie w lodówce. Trafił tam
> dzięki jakieś promocji - produkt łączony z innym. Na nim okrutny napis
> "po otwarciu spożyć w ciągu 3-4 dni". Zupełnie nie wiem co z tym zrobić.
> Na pizzę trochę za dużo. Głodomorów raptem dwoje. Niejadka pomijam.
>
> Ratujcie ludzie!
>
> --
> Artur Fortuna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-06-08 20:57:10
Temat: Re: 720 mililitrów sosu pomidorowegoArtur Fortuna wrote:
> 720 mililitrów sosu pomidorowego spoczywa sobie w lodówce. Trafił tam
> dzięki jakieś promocji - produkt łączony z innym. Na nim okrutny napis
> "po otwarciu spożyć w ciągu 3-4 dni". Zupełnie nie wiem co z tym
> zrobić. Na pizzę trochę za dużo. Głodomorów raptem dwoje. Niejadka
> pomijam.
>
> Ratujcie ludzie!
>
Hello
mam chyba ten sam sos :) = generalnie ja mam zamiar wykorzystac go do
spaghetti => musze tylko zaplanowac 2 obiady jeden po drugim, zeby ten
sos sie nie zesul. generalnie traktuje ten sos jako substytut puszczki
pomidorow. polowa butelki to jedna puszka.
pozdrowienia
Ralf
www.superpoczta.pl/~kuchnia.php
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-06-09 09:05:02
Temat: Re: 720 mililitrów sosu pomidorowegoOn Fri, 08 Jun 2007 16:41:21 +0200, Artur Fortuna
<f...@p...pole.Reply-To.pl> wrote:
>720 mililitrów sosu pomidorowego spoczywa sobie w lodówce. Trafił tam
>dzięki jakieś promocji - produkt łączony z innym. Na nim okrutny napis
>"po otwarciu spożyć w ciągu 3-4 dni". Zupełnie nie wiem co z tym zrobić.
>Na pizzę trochę za dużo. Głodomorów raptem dwoje. Niejadka pomijam.
>
>Ratujcie ludzie!
z czesci zrob prosta jakby zapiekanke pomidorowa - duzo roznych
serow do niej trzeba. i ten sos. a sery t0 - mozzarella, grojer,
moze byc ementhaler, cheddar, kozi twarozek (albo twardy),
parmezan/pecorino. te sery zetrzec grubo, pokroic, na to sos,
posypac jeszcze serem i zapiec w gporacym piekarniku. sos
odparuje i sie zagesci, sery sie stoppia, pomieszaja, ten na
gorze sie zrumieni i skorupka bedzie.
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-06-09 09:31:11
Temat: Re: 720 mililitrów sosu pomidorowego
> 720 mililitrów sosu pomidorowego spoczywa sobie w lodówce. Trafił tam
> dzięki jakieś promocji - produkt łączony z innym. Na nim okrutny napis
> "po otwarciu spożyć w ciągu 3-4 dni". Zupełnie nie wiem co z tym zrobić.
> Na pizzę trochę za dużo. Głodomorów raptem dwoje. Niejadka pomijam.
>
> Ratujcie ludzie!
>
> --
> Artur Fortuna
Fasolka po bretońsku
Pokrojoną kiełbasę i cebulkę podsmażyć na patelni, dodać ugotowaną białą
fasolę (lub z puszki), dodać sos pomidorowy.
Przyprawić do smaku: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie.
I gotowe smacznego
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-06-16 19:00:03
Temat: Re: 720 mililitrów sosu pomidorowegoUżytkownik MONI|<A <moni| miał niepewny dość wzrok. Prosił o żar,
wpatrzony gdzieś w mrok. Wciągnął dym, i nim skryła go noc, tak powiedział:
>> 720 mililitrów sosu pomidorowego spoczywa sobie w lodówce. Trafił tam
>> dzięki jakieś promocji - produkt łączony z innym. Na nim okrutny napis
>> "po otwarciu spożyć w ciągu 3-4 dni". Zupełnie nie wiem co z tym zrobić.
>> Na pizzę trochę za dużo. Głodomorów raptem dwoje. Niejadka pomijam.
> Fasolka po bretońsku
Wszystkim pięknie dziękuję za smaczne przepisy.
Tyle tego, ze albo ból głowy co wybrać albo trzeba będzie sosu dokupić :)
--
Artur Fortuna
Jasna Strona Błoń
Ignorowani za użycie wyzwisk: Mark, Przemek Budzyński, latetutydarian,
bodyn. Uwaga, czasem trollują!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |