Data: 2004-12-30 07:05:57
Temat: Re: Alimenty
Od: "idiom" <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Adam Moczulski" <w...@d...pl> napisał w wiadomości
news:cqukif$j0o$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Co gorsza nie przewidziałaś reakcji pracodawcy któremu wytrujesz pół
> załogi.
Adam Moczulski to pół załogi ??
Bo jesteś jedynym znanym mi przypadkiem zatrucia papryką z hipermarketu
(może to nie papryka, tylko zaszkodziło Ci to, co zagryzałeś papryką ? ;) )
>
> >>Koszt wykonania _dodatkowej_ solidnej porcji łazanek to tak naprawdę
> >>złotówka.
> >
> > A, to ciekawe.
> >
> > Co to jest "solidna porcja" i jaka receptura wg Ciebie wchodziłaby w
grę.
> >
> > Mnie wyszło 1,5 PLN samego wsadu na 250 g porcji.
>
> A restaurator kupuje mąkę w młynie po 60gr/kg , boczek w ubojni po 5
> zł/kg ...
Restaurator? Niewielkiej knajpy (dla której 15 porcji to tak duża ilość, że
warto zejść z 50 % ceny??) kupuje nie w hurtowni tylko we młynie i w ubojni?
Żartujesz ! :D
Albo nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz - o dzisiejszych realiach,
dzisiejszych obrotach niewielkich restauracji w Polsce.
> Myciem zajmuje się restauracja, przynajmniej oficjalnie.
A jeśli sanepid doczepiłby się do czystości termosów wtedy zapewne
restauracja z radosnym kwikiem przyznałaby się "tak! tak! to nasze termosy i
niedomyliśmy ich! dowalcie nam karę!"
> Podsuwam alibi.
To może pomyśl o alibi dla mojej wersji interesu, jeśli jesteś w tym tak
dobry ? :)
Skoro i tu i tu jest potrzebne alibi, to dlaczego Twoja wersja jest lepsza ?
pozdr
Monika
|