« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-26 11:45:01
Temat: Alkohol w potrawachWitam,
Ze wzgledow zdrowotnych (epilepsja) nie moge spozywac alkoholu - nawet w
najmniejszych ilosciach.
Niemniej jednak zastanawiam sie czy nie dla mnie tez spozywanie potraw
zawierajacych alkohol. Stad moje pytanie - czy po zagotowaniu alkohol nadal
zawiera "procenty"? Czy mozna zalozyc ze nie ma takiego niebezpieczenstwa?
Bardzo serdecznie dziekuje za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam
Ewa
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2002-08-26 12:24:02
Temat: Re: Alkohol w potrawach
Użytkownik <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4c21.00000a43.3d6a14bd@newsgate.onet.pl...
> Witam,
>
> Ze wzgledow zdrowotnych (epilepsja) nie moge spozywac alkoholu - nawet w
> najmniejszych ilosciach.
>
> Niemniej jednak zastanawiam sie czy nie dla mnie tez spozywanie potraw
> zawierajacych alkohol. Stad moje pytanie - czy po zagotowaniu alkohol
nadal
> zawiera "procenty"? Czy mozna zalozyc ze nie ma takiego niebezpieczenstwa?
Po zagotowaniu czesc etanolu z pewnoscia wyparuje, ale cos tam z pewnoscia
zostanie - po to go do potrawy wlasnie sie dodaje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2002-08-26 14:51:35
Temat: Re: Alkohol w potrawach
>>Ze wzgledow zdrowotnych (epilepsja) nie moge spozywac alkoholu - nawet w
>>najmniejszych ilosciach.
>>
>>Niemniej jednak zastanawiam sie czy nie dla mnie tez spozywanie potraw
>>zawierajacych alkohol. Stad moje pytanie - czy po zagotowaniu alkohol
>
> nadal
>
>>zawiera "procenty"? Czy mozna zalozyc ze nie ma takiego niebezpieczenstwa?
>
>
> Po zagotowaniu czesc etanolu z pewnoscia wyparuje, ale cos tam z pewnoscia
> zostanie - po to go do potrawy wlasnie sie dodaje.
tak. Dla bezpieczeństwa bierz zamiast wina sok winogronowy, czerwony lub
biały, jak przypada. Calvadosu nie zastąpisz, rum to aromaty. W sumie
da się bezalkoholowo.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |