« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-04 08:17:09
Temat: AvokadoNo i w koncu spróbowalam :))
Byly kanapeczki z maselkiem + 3 rózne salatki - trzeba bylo spróbowac
tego owocu w róznych wcieleniach co by stwierdzic co sie lubi :)
Skutek? Na zaplanowana fasolke juz miejsca nie bylo tak sie objadlam. A
avokado pokochalam nad zycie. A wszystko dzieki Wam. Teraz
podziekowania-Joasi Duszczynskiej za maselko avokado-czosnkowe, puszccce
i PatryCCCji za cala mase przepisów salatkowych i ExtraVirgine za
salatke avokado ogórkowa...
jeszcze jestem pelna...
kolacja zdecydowanie byla tematyczna..a dzis bedzie wobec tego fasolka w
róznych wcieleniach :))
Kocham te grupe!!
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-04 08:35:41
Temat: Re: Avokado
>kolacja zdecydowanie byla tematyczna..a dzis bedzie wobec tego fasolka w
>róznych wcieleniach :))
>Kocham te grupe!!
>pzdr
>agi
a avocado, gdzie do dziury po pestce wrucasz majonezu
doprawionego na ostro na dowolny sposob , z pokrojonym drobno
pomidorkiem tez zjadlas?
A guacomole?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-04 12:27:51
Temat: Re: Avokado
Krysia Thompson wrote:
>
> a avocado, gdzie do dziury po pestce wrucasz majonezu
> doprawionego na ostro na dowolny sposob , z pokrojonym drobno
> pomidorkiem tez zjadlas?
> A guacomole?
Mialam za malo odpowiedniego produktu..wiesz 2 avokado na iles sposobów-
i tak sie musialam ograniczac z iloscia :))
Za to mialam salatke meksykanska baaaaaaaaardzo ostra ( chyba
przesadzilam z ta papryka hihihi ), salatke na slodko z bananem sliwkami
nektarynka i avokado, slodkawo pikantna z ogórkiem i czosnkiem i
oczywiscie av... oraz maselko "czosnkowe" za którym pojde chyba nawet do
piekla..przebija o niebo zwykle maslo badz oliwe na chlebku z czosnkiem.
To ja teraz poprosze o lopatologiczny przepis na guacamole :))
( a lopatologiczny bo po ilus dniach intensywnej nauki glowe mam jak
ogromny globus, pilka czy co tam pasuje.. )
pzdr
agi która jutro ma 3 egzaminy w jednym i i bardzo potrzebuje wsparcia
psychicznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-04 12:31:17
Temat: Re: Avokado
fghfgh <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:3B94C8C6.F64F90F9@poczta.onet.pl...
> To ja teraz poprosze o lopatologiczny przepis na guacamole :))
> ( a lopatologiczny bo po ilus dniach intensywnej nauki glowe mam jak
> ogromny globus, pilka czy co tam pasuje.. )
Guacamole knajpiane - to po prostu zmiksowane avocado bez skorki. Guacamole
ksiazkowe - to 2x avocado, pol malej cebuli, maly pomidorek obrany ze skorki
bez pestek, chile (ostroznie do smaku) wszystko razem zmiksowane.
Pozdrawiam,
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-04 12:37:00
Temat: Re: Avokado
Marek Lang wrote:
> Guacamole
> ksiazkowe - to 2x avocado, pol malej cebuli, maly pomidorek obrany ze skorki
> bez pestek, chile (ostroznie do smaku) wszystko razem zmiksowane.
>
> Pozdrawiam,
>
> Marek
Hm..to zupelnie jak moja pseudo meksykanska salatka wczorajsza..tyle,ze
bez miksowania :))
dziekuje Marku
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-04 12:41:43
Temat: Re: Avokado
fghfgh <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:3B94CAEC.CF663882@poczta.onet.pl...
>
>
> Marek Lang wrote:
>
> > Guacamole
> > ksiazkowe - to 2x avocado, pol malej cebuli, maly pomidorek obrany ze
skorki
> > bez pestek, chile (ostroznie do smaku) wszystko razem zmiksowane.
> >
> > Pozdrawiam,
> >
> > Marek
>
> Hm..to zupelnie jak moja pseudo meksykanska salatka wczorajsza..tyle,ze
> bez miksowania :))
> dziekuje Marku
Guacamole to wlasnie meksykanski wynalazek. Tyle, ze nie kazdemu smakuje....
co powiesz na kurczaka w sosie mole (czekoladowym...)
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-04 12:48:21
Temat: Re: AvokadoOn Tue, 04 Sep 2001 14:50:26 +0200, fghfgh <a...@p...onet.pl>
wrote:
>
>
>Marek Lang wrote:
>
>>
>> Guacamole to wlasnie meksykanski wynalazek. Tyle, ze nie kazdemu smakuje....
>> co powiesz na kurczaka w sosie mole (czekoladowym...)
>>
>> M
>
>Mnie smakowalo-ale masz racje, ze nie kazdemu bo moja mama po
>wyprobowaniu roznosci wczorajszych wlasnie meksykanskie zostawila i
>stwerdzila,ze za ostre jak dla niej.
>Co powiem? Chetnie sprobuje -akurat uwielbiam probowac wszystko co nowe,
>a zestawienie miesa z czyms slodkim akurat zawsze mi lezalo. Namietnie
>zreszta stosuje borówki, musy gruszkowe, jablkowe, sliwkowe do mies.
>Byl ostatnio przepis ? szczerze powiem, ze nie chce mi sie grzebac w
>archiwum...mea culpa :))))
>agi
do tego guacomole dodac jeszcze swiezej kolendry jak jest i
papryke (nie tylko chile), zmiksowac ale nie na zupelna maziuge
ipaste.
zrobilam kiedys-kiedys wolowine (stad to kiedys-kiedys...) w
sosie czekoladowym i wlasciwie nikomu nie
smakowala...inetensywnosc smaku czekoladowego )ktory istnieje w
takich gorzkich zcekoladach, ktore maja 60 - 70% ziarna kakao)
jakos sie nie godzil z mieskiem, sama czekoladowa slodkosc, z
sola i przyprawami w sumie wzbogacila sos w ciekawy sposob, ale
jednak...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-04 12:50:26
Temat: Re: Avokado
Marek Lang wrote:
>
> Guacamole to wlasnie meksykanski wynalazek. Tyle, ze nie kazdemu smakuje....
> co powiesz na kurczaka w sosie mole (czekoladowym...)
>
> M
Mnie smakowalo-ale masz racje, ze nie kazdemu bo moja mama po
wyprobowaniu roznosci wczorajszych wlasnie meksykanskie zostawila i
stwerdzila,ze za ostre jak dla niej.
Co powiem? Chetnie sprobuje -akurat uwielbiam probowac wszystko co nowe,
a zestawienie miesa z czyms slodkim akurat zawsze mi lezalo. Namietnie
zreszta stosuje borówki, musy gruszkowe, jablkowe, sliwkowe do mies.
Byl ostatnio przepis ? szczerze powiem, ze nie chce mi sie grzebac w
archiwum...mea culpa :))))
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-04 13:13:20
Temat: Re: Avokado
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:d7j9pt8dlc7avpiep0fhjfids08vp0hlel@4ax.com...
> On Tue, 04 Sep 2001 14:50:26 +0200, fghfgh <a...@p...onet.pl>
> wrote:
>
> >
> >
> >Marek Lang wrote:
> >
> >>
> >> Guacamole to wlasnie meksykanski wynalazek. Tyle, ze nie kazdemu
smakuje....
> >> co powiesz na kurczaka w sosie mole (czekoladowym...)
> >>
> >> M
> >
> >Mnie smakowalo-ale masz racje, ze nie kazdemu bo moja mama po
> >wyprobowaniu roznosci wczorajszych wlasnie meksykanskie zostawila i
> >stwerdzila,ze za ostre jak dla niej.
> >Co powiem? Chetnie sprobuje -akurat uwielbiam probowac wszystko co nowe,
> >a zestawienie miesa z czyms slodkim akurat zawsze mi lezalo. Namietnie
> >zreszta stosuje borówki, musy gruszkowe, jablkowe, sliwkowe do mies.
> >Byl ostatnio przepis ? szczerze powiem, ze nie chce mi sie grzebac w
> >archiwum...mea culpa :))))
> >agi
>
> do tego guacomole dodac jeszcze swiezej kolendry jak jest i
> papryke (nie tylko chile), zmiksowac ale nie na zupelna maziuge
> ipaste.
>
> zrobilam kiedys-kiedys wolowine (stad to kiedys-kiedys...) w
> sosie czekoladowym i wlasciwie nikomu nie
> smakowala...inetensywnosc smaku czekoladowego )ktory istnieje w
> takich gorzkich zcekoladach, ktore maja 60 - 70% ziarna kakao)
> jakos sie nie godzil z mieskiem, sama czekoladowa slodkosc, z
> sola i przyprawami w sumie wzbogacila sos w ciekawy sposob, ale
> jednak...
Coz, prawdziwa meksykanska kuchnia, to zupelnie co innego niz tex-mex ktora
tak bardzo wszystkim smakuje......
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-04 13:14:23
Temat: Re: Avokado
>
>Coz, prawdziwa meksykanska kuchnia, to zupelnie co innego niz tex-mex ktora
>tak bardzo wszystkim smakuje......
>
>M
>
znaczy ja nie jestem wszyscy, bo w zyciu w ustach nie mialam
tex-mexa...slucham kobitki w "Texis" oraz New Mexico. Czy to
wystarcza jako substytut Tex-Mexa??
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |