Data: 2005-11-12 21:57:35
Temat: Re: Basia Kulesz
Od: JerzyN <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dirko napisał(a):
> W wiadomości news:dl4kvn$p51$1@nemesis.news.tpi.pl JerzyN
> <0...@m...pl> napisał(a):
>
>>Taka woda zawiera mniej lub wiecej [w zależności od tego jak długo
>>gotujesz fasolę i do jakiej miękkości] rozpuszczalnych: białka,
>>większość witamin i troche związków mineralnych.
>>
>
> Hejka. To bardzo interesujące, co napisałeś. Poproszę o źródło tych
> informacji.
> Pozdrawiam dociekliwie Ja...cki
> PS Podobno wywar z fasoli usuwa świeże plamy jodyny. :-)
Niejaka pani Gumowska - jesli jeszcze ją pamietasz - o tym pisała w
swoich książkach. To takie ABC gotowania.
pozdr, Jerzy
|