« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-12-08 13:35:07
Temat: Re: Bee-Gees :)On Thu, 8 Dec 2005 14:16:31 +0100, "Dominik Jan Domin"
<d...@p...onet.pl> wrote:
>Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
>wiadomosci news:8k8gp1ltf14nulhgc43c5ipslofkl89tps@4ax.com...
>> On Thu, 8 Dec 2005 12:56:13 +0100, "Dominik Jan Domin"
>> <d...@p...onet.pl> wrote:
>>
>>>Użytkownik <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>>>news:dn95p3$3u0$1@news.onet.pl...
>>>> Witam, jaki jest najlepszy przepis na bigos ?
>>>
>>>Kiszona kapusta, mięcho najrozmaitsze w ilości co najmniej pół na pół
>>>(zawsze możesz dać więcej mięska), i dusić przez tydzień, rzecz jasna z
>>>przerwami. precz z maką i pomidorami.
>>>
>>>Reszta jest opisana w ksiązkach kucharskich i wielu miejscach na necie.
>>>
>>>DJD
>>>
>>
>> Zdecyduj sie! Albo dajesz miesko albo miecho!!!!
>
>Yyyy?? A jaka to róznica??
>
>DJD
>
To raczej ja sie pytam :PPPPPP
Mieso to wiem - miesko - to dla dziecka, miecho - dla
drwala...miechem bym malego dziecka nie karmila, dwal by mnie
obsmial za miesko, wiec w sumie jestem ciawa jakby czy miesko to
skrzydelko kurczaka a miecho to kawal jakiegos wolu (niewinnego)
Pierz (obawiam sie, ze naleze do Gwardii Anty-Zdrobnieniowej, ale
jak masz pogrubianie i zdrabnianie to juz nie wiem, co o tym
myslec :) )
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-12-08 13:56:44
Temat: Re: Bee-Gees :)Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:rfdgp19v6cud0u139tc5d01sq80ag1er4e@4ax.com...
> On Thu, 8 Dec 2005 14:16:31 +0100, "Dominik Jan Domin"
> <d...@p...onet.pl> wrote:
>
>>Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
>>wiadomosci news:8k8gp1ltf14nulhgc43c5ipslofkl89tps@4ax.com...
>>> On Thu, 8 Dec 2005 12:56:13 +0100, "Dominik Jan Domin"
>>> <d...@p...onet.pl> wrote:
>>>
>>>>Użytkownik <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>>>>news:dn95p3$3u0$1@news.onet.pl...
>>>>> Witam, jaki jest najlepszy przepis na bigos ?
>>>>
>>>>Kiszona kapusta, mięcho najrozmaitsze w ilości co najmniej pół na pół
>>>>(zawsze możesz dać więcej mięska), i dusić przez tydzień, rzecz jasna z
>>>>przerwami. precz z maką i pomidorami.
>>>>
>>>>Reszta jest opisana w ksiązkach kucharskich i wielu miejscach na necie.
>>>>
>>>>DJD
>>>>
>>>
>>> Zdecyduj sie! Albo dajesz miesko albo miecho!!!!
>>
>>Yyyy?? A jaka to róznica??
>>
>>DJD
>>
>
>
> To raczej ja sie pytam :PPPPPP
> Mieso to wiem - miesko - to dla dziecka, miecho - dla
> drwala...miechem bym malego dziecka nie karmila, dwal by mnie
> obsmial za miesko, wiec w sumie jestem ciawa jakby czy miesko to
> skrzydelko kurczaka a miecho to kawal jakiegos wolu (niewinnego)
A, tak tak. Do bigosu nalezy dodac i jednego, i drugiego. Dobry kawal wola
(wzglednie krowy, dawniej wolów nie jadano), swini, moze byc dzika, i
ptactwa tez po trochu. Czesc miesiwa najlepiej jak w formie juz
przerobionej: wedzonki, kielbasy, pieczenie itp.
> Pierz (obawiam sie, ze naleze do Gwardii Anty-Zdrobnieniowej, ale
> jak masz pogrubianie i zdrabnianie to juz nie wiem, co o tym
> myslec :) )
To bylo tak dla zmylki :)
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-12-08 21:35:49
Temat: Re: Bee-Gees :)
Użytkownik "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:dn9c3u$tg0$1@news.onet.pl...
>
>
>> Witam, jaki jest najlepszy przepis na bigos ?
>
> Dużo śliwek suszonych, grzybów, kiełbaski i kawałek łopatki, gotować przez
> 4 dni codzinnie po 3 godzinki a na samym końcu wlać pół szklaneczki
> czerwonego wytrawnego winka.
>
>
Własnie miałam napisać, tych śliwek to ja duuuuzoooo lubię, i winko i zeby
był bardzo ciemny, ze sto razy przegotowany ;)
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |