Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.silweb.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Bee-Gees :)
Date: Thu, 8 Dec 2005 14:56:44 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 51
Message-ID: <dn9e2v$4gb$1@news.onet.pl>
References: <dn95p3$3u0$1@news.onet.pl> <dn9711$8g3$1@news.onet.pl>
<8...@4...com> <dn9bnr$s1c$1@news.onet.pl>
<r...@4...com>
NNTP-Posting-Host: 158.75.31.20
X-Trace: news.onet.pl 1134050207 4619 158.75.31.20 (8 Dec 2005 13:56:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 8 Dec 2005 13:56:47 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Sender: zIyicQt0BZeh1bE33IjxnP9lnoEGNisg
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:255042
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:rfdgp19v6cud0u139tc5d01sq80ag1er4e@4ax.com...
> On Thu, 8 Dec 2005 14:16:31 +0100, "Dominik Jan Domin"
> <d...@p...onet.pl> wrote:
>
>>Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
>>wiadomosci news:8k8gp1ltf14nulhgc43c5ipslofkl89tps@4ax.com...
>>> On Thu, 8 Dec 2005 12:56:13 +0100, "Dominik Jan Domin"
>>> <d...@p...onet.pl> wrote:
>>>
>>>>Użytkownik <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>>>>news:dn95p3$3u0$1@news.onet.pl...
>>>>> Witam, jaki jest najlepszy przepis na bigos ?
>>>>
>>>>Kiszona kapusta, mięcho najrozmaitsze w ilości co najmniej pół na pół
>>>>(zawsze możesz dać więcej mięska), i dusić przez tydzień, rzecz jasna z
>>>>przerwami. precz z maką i pomidorami.
>>>>
>>>>Reszta jest opisana w ksiązkach kucharskich i wielu miejscach na necie.
>>>>
>>>>DJD
>>>>
>>>
>>> Zdecyduj sie! Albo dajesz miesko albo miecho!!!!
>>
>>Yyyy?? A jaka to róznica??
>>
>>DJD
>>
>
>
> To raczej ja sie pytam :PPPPPP
> Mieso to wiem - miesko - to dla dziecka, miecho - dla
> drwala...miechem bym malego dziecka nie karmila, dwal by mnie
> obsmial za miesko, wiec w sumie jestem ciawa jakby czy miesko to
> skrzydelko kurczaka a miecho to kawal jakiegos wolu (niewinnego)
A, tak tak. Do bigosu nalezy dodac i jednego, i drugiego. Dobry kawal wola
(wzglednie krowy, dawniej wolów nie jadano), swini, moze byc dzika, i
ptactwa tez po trochu. Czesc miesiwa najlepiej jak w formie juz
przerobionej: wedzonki, kielbasy, pieczenie itp.
> Pierz (obawiam sie, ze naleze do Gwardii Anty-Zdrobnieniowej, ale
> jak masz pogrubianie i zdrabnianie to juz nie wiem, co o tym
> myslec :) )
To bylo tak dla zmylki :)
DJD
|