| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-21 07:37:39
Temat: Boczek po niemieckuBoczek ok. 2 kg, myjemy go.
Następnie należy odkroić skórę.Boczek otaczamy przyprawami, solimy. Do
naczynia żaroodpornego wsypujemy sól, aby było jej na całej powierzchni dna
naczynia ok. 2 cm.Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp.ok 200 C.
Pieczemy boczek ok.40 minu. Po wyjęciu z piekarnika boczek należy wystudzić,
zeskrobać z boczku przylegające resztki soli. Sól znajdująca się na dnie
naczynia, w który był pieczony boczek, należy wyrzucić, gdyż zawiera tłuszcz
wytopiony z boczku.
Nie bój się,że zepsujesz mięso, że będzie bardzo słony. To nieprawda.
Przepis sprawdzony. Smacznego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-21 10:40:34
Temat: Re: Boczek po niemiecku
> Boczek ok. 2 kg, myjemy go.
> Następnie należy odkroić skórę.Boczek otaczamy przyprawami, solimy. Do
> naczynia żaroodpornego wsypujemy sól, aby było jej na całej powierzchni
> dna naczynia ok. 2 cm.Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp.ok 200 C.
> Pieczemy boczek ok.40 minu. Po wyjęciu z piekarnika boczek należy
> wystudzić, zeskrobać z boczku przylegające resztki soli. Sól znajdująca
> się na dnie naczynia, w który był pieczony boczek, należy wyrzucić, gdyż
> zawiera tłuszcz wytopiony z boczku.
> Nie bój się,że zepsujesz mięso, że będzie bardzo słony. To nieprawda.
> Przepis sprawdzony. Smacznego.
fajny przepis, ale skąd ta nazwa?? Następna fasolka po bretońsku?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |