« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-17 13:36:20
Temat: Bulki pizzowe Adioli, parowki w ciescie (?), i chleb FionyWitam!
Chce serdecznie podziekowac za te przepisy. Wszystko wyszlo tak jak powinno-
to chyba tydzien udanego ciasta drozdzowego.
Parowki w ciescie wyszly smaczne, jedynie juz wiem, ze nie wybiore wiecej
Pysznych z Morlin, ciezko nam bylo po nich, i same kielbaski pelne pyr.
Nastepnym razem wezme Morlinki dla dzieci. sa tez Morlinki z serem w srodku-
mysle, ze swietnie sie nadaja. Ciasto latwe w wykonaniu, szybkie i smaczne.
Jakbym miala parapetowe, to wlasnie takie parowki bym zaserwowala.
Potem przyszla kolej na buleczki pizzowe Adioli. Ciasto szybko sie
zagniotlo, pieknie wyroslo. Same buleczki wygladaja apetycznie, i sa bardzo
bardzo smaczne zarowno na cieplo, jak i na zimno.
Dzisiaj natomiast upieklam chleb Fiony, scisle wg. przepisu dodajac otreby,
plus troszke kminku mielonego. Pieknie wyroslo, robi sie szybko,skorka po
upieczeniu chrupiaca, chleb przeszedl moje najsmielsze oczekiwania.
Tak wiec w tym tygodniu wypieki drozdzowe mi wychodza:)
Nastepna w wykonaniu strucla drezdenska.
Dziekuje jeszcze raz za pyszne przepisy!
Niteczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-17 13:42:03
Temat: Re: Bulki pizzowe Adioli, parowki w ciescie (?), i chleb FionyUżytkownik "Niteczka" <n...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bpaj31$6kr$1@korweta.task.gda.pl...
> Parowki w ciescie wyszly smaczne, jedynie juz wiem, ze nie wybiore wiecej
> Pysznych z Morlin, ciezko nam bylo po nich, i same kielbaski pelne pyr.
> Nastepnym razem wezme Morlinki dla dzieci. sa tez Morlinki z serem w
srodku-
> mysle, ze swietnie sie nadaja. Ciasto latwe w wykonaniu, szybkie i
smaczne.
> Jakbym miala parapetowe, to wlasnie takie parowki bym zaserwowala.
a te parówki, to który przepis?
Pozdrawiam,
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 13:53:05
Temat: Re: Bulki pizzowe Adioli, parowki w ciescie (?), i chleb Fiony
Użytkownik "Niteczka" <n...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bpaj31$6kr$1@korweta.task.gda.pl...
> Dzisiaj natomiast upieklam chleb Fiony, scisle wg. przepisu dodajac
otreby,
> plus troszke kminku mielonego.
A czy można dodać zamiast otrąb grubo zmielone płatki owsiane?
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 14:11:35
Temat: Re: Bulki pizzowe Adioli, parowki w ciescie (?), i chleb Fiony> a te parówki, to który przepis?
Wklejam:
"200 g twarozku homogenizowanego (naturalnego)
6 lyzek mleka
6 lyzek oleju
1 lyzeczka soli
300 g maki
1 proszek do pieczenia
Z powyzszych skladnikow zagniesc ciasto, dokladnie wyrobic i rozwalkowac
cieniutko jak na pierogi. Pokroic na prostokaty w zaleznosci od wielkosci
parowek. Najlepsze sa male (krotkie) parowki, ja stosuje zazwyczaj Pyszne z
Morlin. Zawijac parowki w ciasto i piec w piekarniku na zloty kolor (ok. 220
stopni).
Mozna parowki owinac plastrem sera, co znacznie podwyzszy walory smakowe,
jednakze ser lubi wyplywac. Mozna tez na parowki polozyc po plasterku sera.
Podawac z keczupem lub majonezem lub musztarda, jak kto lubi!"
Pozdrowienia!
Niteczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 14:13:01
Temat: Re: Bulki pizzowe Adioli, parowki w ciescie (?), i chleb Fiony
>
> A czy można dodać zamiast otrąb grubo zmielone płatki owsiane?
Trzebaby bylo Fiony zapytac, tez o tym myslalam....ale chleb jest warty
polecenia, bo roboty przy nim nic, a efekt koncowy niezwykle smaczny...:)
Pozdrowienia!
Niteczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 15:35:53
Temat: Re: Bulki pizzowe Adioli, parowki w ciescie (?), i chleb Fiony
> "200 g twarozku homogenizowanego (naturalnego)
> 6 lyzek mleka
> 6 lyzek oleju
> 1 lyzeczka soli
> 300 g maki
> 1 proszek do pieczenia
Na ile parowek taka ilosc ciasta wychodzi?
Zofia Gebert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 15:47:35
Temat: Było:Bułki pizzowe Jest:chleb z płatkami
Użytkownik "Niteczka" <n...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bpal7q$knv$1@korweta.task.gda.pl...
> Trzebaby bylo Fiony zapytac, tez o tym myslalam....
Zaryzykowałam i piecze się u mnie w piekarniku chleb pszenno - owsiany z
ziołami. Zobaczymy, co wylezie.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 15:53:02
Temat: Re: Bulki pizzowe Adioli, parowki w ciescie (?), i chleb FionyMoja odpowiedz bedzie zawila - tyle co w jednym opakowaniu kielbasek
pysznych plus dwie sztuki. Nie pamietam ile jest w opakowaniu kielbasek.
Pozdrowienia!
Niteczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 16:30:08
Temat: Re: Było:Bułki pizzowe Jest:chleb z płatkami
Użytkownik "Cherokee" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> napisał w
wiadomości news:bpaqrm$dem$1@inews.gazeta.pl...
> Zaryzykowałam i piecze się u mnie w piekarniku chleb pszenno - owsiany z
> ziołami. Zobaczymy, co wylezie.
O ja p*!
Ale pycha!
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-17 16:37:17
Temat: Re: Było:Bułki pizzowe Jest:chleb z płatkami
> Zaryzykowałam i piecze się u mnie w piekarniku chleb pszenno - owsiany z
> ziołami. Zobaczymy, co wylezie.
Oj w niejednym domu sie dzisiaj zapach pieczonego chleba roznosi.... :D
pozdrawiam smakowicie,
Ani
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |