Data: 2008-10-29 12:24:38
Temat: Re: CZOSNEK na zaziebienie
Od: tomek wilicki <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aicha wrote:
> Użytkownik "STranger" napisał:
>
>> chciała mi udowodnić że szpinak jest smaczny. Cóż... przeliczyła
>> się, a ja niestety mam teraz awersję do szpinaku w każdej postaci.
>
> Bo jest smaczny! Wystarczy go odpowiednio doprawić. Imbir rządzi, ale
> to nie jedyny wariant :)
> Też szpinaku nie lubiłam, ale zostałam przekonana. Po dobroci ;)
>
prawda jest taka, że prawdziwy smak szpinaku można odkryć gdy je się go
rozmrożonego, nie gotowanego, bez żadnych przypraw - tak "na surowo". Ale
żeby naprawdę poczuć jego smak (jak i smak każdej innej potrawy), trzeba
przez przynajmniej pół roku nie używać żadnych ostrych przypraw.
>
> Ja nie cierpię pietruszki. Szkodzi mi gdy gotuję rosół... Ciekawe, czy
> przypadek astmy po olejkach eterycznych z jarzyn rosołowych został już
> opisany przez naukę :) Jakby co, to się polecam.
>
akurat alergia na pietruszkę jest dość popularna.
--
. Wegetarianizm i Ekologia - http://www.vegie.pl . Nie jestem lekarzem :P
|