Data: 2002-04-16 07:38:14
Temat: Re: Chrzan
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett napisala:
> Musze przyznac, ze zrobilam te golabki z lisci chrzanowych i nie byla to
> dobra potrawa. Liscie sie rozlecialy w duszeniu, tylko takie dlugie
> sznurki z nich zostaly.
Moje się nie rozleciały. Inny gatunek chrzanu?
> Smak byl znikomy. Nie ma to jak kapusta do
> golabkow.
Smak z lekką goryczką, ale fakt, że bez kapusty to się robi zupełnie
inna potrawa, kapusta jest bradzo wyrazista.
> Z mojego doswiadczenia wynika, ze obrobka termiczna lisci
> chrzanowych musi byc minimalnie krotka. Mozna je rowniez przyrzadzac tak
> jak szpinak, ale trzeba powycinac centralne szypulki z lisci.
Ciekawa jestem tych ukiszonych - powinny mieć wyraźniejszy smak
(albo wogóle rozlecieć się przy próbie zawijania ;-))
Krycha&Co(ty)
|