« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-09 14:56:15
Temat: Chwale sie i pytam o przepisTak się chciałam pochwalić, że ogórki są przepyszne, po prostu mniamucha.
Ciasto Netusi w wariancie z truskawkami też wyszło baaardzo dobre, chociaż
trzeba je ok. 10 minut dłużej piec, a po upieczeniu i ostygnięciu trzymać w
lodówce, bo w tym upale truskawki na cieście robią się gorzkie :))
Mam też pytanie o przepis, bo googlanie nie pomogło. Kupuję w markecie
bardzo smaczną pastę z tuńczyka, pakowaną w takie plastikowe pojemniczki,
jest koloru łososiowego, wyczytałam, że w składzie są: ogórki konserwowe,
ocet, oraz wiele innych składników brzmiących bardziej chemicznie niż
spożywczo, może ktoś już taką robił? "Na oko" nie ma w niej twarogu ani jaj.
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-09 17:34:23
Temat: Re: Chwale sie i pytam o przepis>
> Mam też pytanie o przepis, bo googlanie nie pomogło. Kupuję w markecie
> bardzo smaczną pastę z tuńczyka, pakowaną w takie plastikowe pojemniczki,
> jest koloru łososiowego, wyczytałam, że w składzie są: ogórki konserwowe,
> ocet, oraz wiele innych składników brzmiących bardziej chemicznie niż
> spożywczo, może ktoś już taką robił? "Na oko" nie ma w niej twarogu ani
jaj.
>
>
> --
> Pozdrawiam
>
>
A czy kupujesz tę pastę w Polsce? W jakim markecie? Gdzie tego szukać?
Ile kosztuje?
Monika
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-09 18:24:39
Temat: Re: Chwale sie i pytam o przepis> >
> > Mam też pytanie o przepis, bo googlanie nie pomogło. Kupuję w markecie
> > bardzo smaczną pastę z tuńczyka, pakowaną w takie plastikowe pojemniczki,
> > jest koloru łososiowego, wyczytałam, że w składzie są: ogórki konserwowe,
> > ocet, oraz wiele innych składników brzmiących bardziej chemicznie niż
> > spożywczo, może ktoś już taką robił? "Na oko" nie ma w niej twarogu ani
> jaj.
Witam
Jadłem dobra paste bez jaj i twarogu, ale z makreli,
przepis jest tutaj: http://www.kuchnia.bytow.pl/index.php?menu=czytaj&nr
=4375
Smacznego
Pozdrawiam
Vavik.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-10 07:39:34
Temat: Re: Chwale sie i pytam o przepis> > --
> > Pozdrawiam
> >
> >
> A czy kupujesz tę pastę w Polsce? W jakim markecie? Gdzie tego szukać?
> Ile kosztuje?
> Monika
>
Tak, kupuję ją w Leclercu na Bielanach, na stoisku z przetworami rybnymi, są
chyba 4 rodzaje takich past, to są okrągłe, plastikowe, przezroczyste
pudełka, ze zdzieraną "nalepką" z wierzchu - ta z tuńczyka jest niebieska.
Kosztuje 1,99 zł za 80 g chyba. Inne "warianty" to np. jajeczna i ze 2 inne,
ale mi tak ta z tuńczyka smakuje, że na inne po prostu nie mam ochoty.
Pozdrawiam
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-10 07:49:28
Temat: Re: Chwale sie i pytam o przepis
> Witam
> Jadłem dobra paste bez jaj i twarogu, ale z makreli,
> przepis jest tutaj:
http://www.kuchnia.bytow.pl/index.php?menu=czytaj&nr
=4375
> Smacznego
> Pozdrawiam
> Vavik.
Dziękuję
To jest chyba właśnie to - pasta ma taki kolor z racji przecieru i
kwaskowata jest też i dlatego jest taka dobra.
Zrobię w weekend (wcześniej nie dam rady) :)
Pozdrawiam
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |