Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasteczka Kruszyny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciasteczka Kruszyny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-12-11 20:51:06

Temat: Re: Ciasteczka Kruszyzny/inne mozliwosci
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Te ciasteczka robilam wielokrotnie z serem i z kminkiem, jak rowniez z
pasztetem, lub z plasterkiem kielbasy, i bardzo dobrze smakuja. Rowniez
robilam te ciastka same bez nadzienia i dopiero po upieczeniu uzywalam
ich do "kanapek" na jedno ugryzienie, np. z pasta z lososia, 3
ziarenkami czerwonego kawioru i szczypta koperku po srodku. Albo z musem
czekoladowym czy cytrynowym scisnietym pomiedzy dwoma ciastkami, jak
sandwich.

Uzywam masla zamiast margaryny i jasne piwo. Robilam z ciemnym, ale dla
mnie bylo ono zbyt obecne w smaku.

Jesli ma sie malakser, nie trzeba sie bawic z tarciem zamrozonego masla
na tarce; tak samo wychodza, gdy wlozy sie do malaksera make, schlodzone
maslo pokrojone na 2 cm kostke, i dolewa sie piwo jednoczesnie
naciskajac guzik 2-3 razy przez 3 sekundy. Te powstala kruszonke zlepiam
w kule i rozwalkowuje miedzy dwoma platami pergaminu. Potem schladzam.
Potem odklejam pergamin i kroje na kawalki. W ten sposob nie trzeba
podsypywac maka i ciasto jest jeszcze delikatniejsze i rozwarstwia sie
prawie jak francuskie.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-12-12 08:23:29

Temat: Re: Ciasteczka Kruszyzny/inne mozliwosci
Od: "kaskA" <k...@g...net> szukaj wiadomości tego autora


Magdalena Bassett napisał(a):
ciasto jest jeszcze delikatniejsze i rozwarstwia sie
> prawie jak francuskie.

czy mimo tego mozna je udekorowac? (polewa, lukier...)
nie jest ZA delikatne???

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-12-12 16:29:15

Temat: Re: Ciasteczka Kruszyzny/inne mozliwosci
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

kaskA wrote:

> Magdalena Bassett napisał(a):
> ciasto jest jeszcze delikatniejsze i rozwarstwia sie
>
>>prawie jak francuskie.
>
>
> czy mimo tego mozna je udekorowac? (polewa, lukier...)
> nie jest ZA delikatne???
>

Nie lukrowalam - ciasto jest bardzo delikatne, moze jesli bedziesz
dekorowac bez dotykania, tylko polewajac, to wyjdzie, ale jak mowie, nie
probowalam.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gdzie sushi w Szczecinie
HRECZKA
DO S.
Legumina KOZACKA
filety z kurczaka z porem [P]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »