Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto do pizzy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ciasto do pizzy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-26 17:48:00

Temat: Ciasto do pizzy
Od: "O.D." <l...@d...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Czy ktos zna tajemnice ciasta do pizzy?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-07-26 17:59:28

Temat: Re: Ciasto do pizzy
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora

Witaj O.D. - nie zdziw sie, jesli nikt nie odpowie na Twoje pytanie - pada
ono tutaj srednio raz na tydzien i grupa wyczerpala juz swoje poklady
entuzjazmu dla tego tematu ;-) (choc byc moze sie myle i ktos posluzy Ci
rada). Na wszelki wypadek jednak przesylam gotowca z linkami do archiwum
grupy:

Sprawdzone przepisy na ciasto znajdziesz w archiwum pod adresami:
http://www.kuchnia.3miasto.pl/6588.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/2649.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/2867.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/3089.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/3090.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/4270.htm
oraz kolejne przepisy - tym razem na ciasto + dodatki znajdziesz na liscie:
http://www.kuchnia.3miasto.pl/all_p.htm

Jesli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej i masz troche czasu , przestudiuj
nastepujace watki:
Ciasto do pizzy ???
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.rec
.kuchnia&tid=2173938&aid
=7841257

Pizza: ciasto włoskie/Pizza Hut/Telepizza
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.rec
.kuchnia&tid=1662863&aid
=5918913

przepis na dobrą Pizzę?
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.rec
.kuchnia&tid=1620916&aid
=5726520

Pizza
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.rec
.kuchnia&tid=1806118&aid
=6447684

watek w ktorym pada istotna porada uzywania do wypieku pizzy cegiel
szamotowych - polecam !!!
piec do pizzy w domu
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.rec
.kuchnia&tid=2036214&aid
=7314694

jesli lubisz dywagacje kulinarno-filozoficzne polecam watek:
Typy maki
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.r
ec.kuchnia&aid=8081091

To tyle - zycze milej lektury
Herbatka


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-27 08:16:27

Temat: Re: Ciasto do pizzy
Od: kw <k...@a...wbc.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja robie to tak:
- 1,5 szklanki maki
- 2 dkg drozdzy
- 3/4 lyzeczki soli
- 1/4 lyzeczki cukru
- 1 lyzeczka oliwy
- 1/3 szklanki cieplej wody

- wszystko razem wymieszac na jednolita
mase / polowa sukcesu to dlugie miesznie -
reka / - musiszmiec konsystencje
sredniomiekka

- odstawic do wyrosniecia /teoretycznie
powinno sie podwoic

- wyrosniete ciasto jeszcze raz wyrobic
/rekami/ i uformowac okragly /uwazam ze
ksztalt tez ma wplyw na efekt koncowy/
placek grubosci okolo 0,5 cm i odstawic
jeszcze na ok. 15 min. do wyrosniecia

- pozniej to juz cala reszta dodatkow w/g
gustu


- piec w wysokiej temperaturze /min. 250
st. C/ okolo 12 min.

PS. moja znajoma ma pizzerie i twierdzi ze
ma temp. w piecu okolo 350 st C

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-27 11:01:10

Temat: Re: Ciasto do pizzy
Od: "almada" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przed wyrosnieciem dobrze jest ciasto pozadnie stluc o blat kochenny...To w
zasadzie chyba caly sekret...

Pozdr.
almada

"kw" <k...@a...wbc.lublin.pl> wrote in message
news:3B61235A.1108B294@avalon.wbc.lublin.pl...
> ja robie to tak:
> - 1,5 szklanki maki
> - 2 dkg drozdzy
> - 3/4 lyzeczki soli
> - 1/4 lyzeczki cukru
> - 1 lyzeczka oliwy
> - 1/3 szklanki cieplej wody
>
> - wszystko razem wymieszac na jednolita
> mase / polowa sukcesu to dlugie miesznie -
> reka / - musiszmiec konsystencje
> sredniomiekka
>
> - odstawic do wyrosniecia /teoretycznie
> powinno sie podwoic
>
> - wyrosniete ciasto jeszcze raz wyrobic
> /rekami/ i uformowac okragly /uwazam ze
> ksztalt tez ma wplyw na efekt koncowy/
> placek grubosci okolo 0,5 cm i odstawic
> jeszcze na ok. 15 min. do wyrosniecia
>
> - pozniej to juz cala reszta dodatkow w/g
> gustu
>
>
> - piec w wysokiej temperaturze /min. 250
> st. C/ okolo 12 min.
>
> PS. moja znajoma ma pizzerie i twierdzi ze
> ma temp. w piecu okolo 350 st C
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-27 11:02:40

Temat: Re: Ciasto do pizzy
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "almada" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:3b614a23@news.vogel.pl...
> Przed wyrosnieciem dobrze jest ciasto pozadnie stluc o blat kochenny...To
w
> zasadzie chyba caly sekret...

Z takich tajemnic to jeszcze moze byc kolejnosc łączenia składnikow-
-jak sie oliwe dodaje porcjami, w miare wchlaniania jej przez ciasto
(najpierw krotko zagniesc make z drozdzami i woda), to ciasto jest
delikatniejsze

Basia
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

galeria grupy juz jest :-))))
Kluski na parze
Q: Jak zrobic banana z czekolada na grillu (technicznie)
Glod gora :-)
Zakątek kulinarny w Sieci

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »