Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto do pizzy Re: Ciasto do pizzy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ciasto do pizzy

« poprzedni post
From: "almada" <a...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9jpl4i$935$1@news.tpi.pl> <3...@a...wbc.lublin.pl>
Subject: Re: Ciasto do pizzy
Date: Fri, 27 Jul 2001 13:01:10 +0200
Lines: 42
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2462.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2462.0000
NNTP-Posting-Host: as1-4.starogard.dialup.inetia.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: as1-4.starogard.dialup.inetia.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 996231715 as1-4.starogard.dialup.inetia.pl (27 Jul 2001
13:01:55 +0200)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:59998
Ukryj nagłówki

Przed wyrosnieciem dobrze jest ciasto pozadnie stluc o blat kochenny...To w
zasadzie chyba caly sekret...

Pozdr.
almada

"kw" <k...@a...wbc.lublin.pl> wrote in message
news:3B61235A.1108B294@avalon.wbc.lublin.pl...
> ja robie to tak:
> - 1,5 szklanki maki
> - 2 dkg drozdzy
> - 3/4 lyzeczki soli
> - 1/4 lyzeczki cukru
> - 1 lyzeczka oliwy
> - 1/3 szklanki cieplej wody
>
> - wszystko razem wymieszac na jednolita
> mase / polowa sukcesu to dlugie miesznie -
> reka / - musiszmiec konsystencje
> sredniomiekka
>
> - odstawic do wyrosniecia /teoretycznie
> powinno sie podwoic
>
> - wyrosniete ciasto jeszcze raz wyrobic
> /rekami/ i uformowac okragly /uwazam ze
> ksztalt tez ma wplyw na efekt koncowy/
> placek grubosci okolo 0,5 cm i odstawic
> jeszcze na ok. 15 min. do wyrosniecia
>
> - pozniej to juz cala reszta dodatkow w/g
> gustu
>
>
> - piec w wysokiej temperaturze /min. 250
> st. C/ okolo 12 min.
>
> PS. moja znajoma ma pizzerie i twierdzi ze
> ma temp. w piecu okolo 350 st C
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.07 Barbara
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6