« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-28 12:39:17
Temat: Ciasto marchewkowe - czemu nie wyrasta ?Trzy razy w życiu robilam ciasto marchewkowe zawsze z tego samego przepisu:
szklanka maki,
szklanka cukru
2 szklanki marchewki tarte
3/4 szklanki oleju
łyżka proszku do pieczenia
itd.
Za pierszym razem wyszlo mi rewelacyjnie.
Dwa ostatnie niestety to po prostu porazka - wyszedl zakalec. Ciasto za
ciezkie, mokre i zbite.
Zastanawiam sie czy moze te 3/4 szklanki oleju to za duzo (bo marchewka daje
przeciez wilgoc i ciezar), albo moze piekarnik 180 C to troche za niska
temperatura ?
Poradzcie, moze ktos takie ciasto piecze i ma doswiadczenia. Bo jest
przepyszne nawet pomimo zakalca.
Anula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-28 12:42:59
Temat: Re: Ciasto marchewkowe - czemu nie wyrasta ?
Użytkownik "Anula" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b61fmq$ft$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Za pierszym razem wyszlo mi rewelacyjnie.
> Dwa ostatnie niestety to po prostu porazka - wyszedl zakalec. Ciasto za
> ciezkie, mokre i zbite.
> Zastanawiam sie czy moze te 3/4 szklanki oleju to za duzo (bo marchewka
daje
> przeciez wilgoc i ciezar)
no wiec z mojego doswiadczenia .... choc nie wiecej razy robilam tom
pysznosc powiem tyle ze caly sekret tego rosniecia jest w soku z marchewki
sok nalezy odcedzic ale nie wyciskac marchewki bo bedzie ciut przedobrzone
i powinno byc idealne
pozdrawiam
Zuza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-30 20:22:48
Temat: Re: Ciasto marchewkowe - czemu nie wyrasta ?ja dalem wiecej proszku i 5 jajek (zamiast 4) i bialko oddalem osobno na
koncu i ubite - bylo troche bardziej wyrosniete i powiem ze nawet lepsze
Użytkownik "zuza" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b61ggl$c1o$1@hal9000.inds.pl...
>
> Użytkownik "Anula" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b61fmq$ft$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Za pierszym razem wyszlo mi rewelacyjnie.
> > Dwa ostatnie niestety to po prostu porazka - wyszedl zakalec. Ciasto za
> > ciezkie, mokre i zbite.
> > Zastanawiam sie czy moze te 3/4 szklanki oleju to za duzo (bo marchewka
> daje
> > przeciez wilgoc i ciezar)
>
> no wiec z mojego doswiadczenia .... choc nie wiecej razy robilam tom
> pysznosc powiem tyle ze caly sekret tego rosniecia jest w soku z marchewki
> sok nalezy odcedzic ale nie wyciskac marchewki bo bedzie ciut przedobrzone
> i powinno byc idealne
>
> pozdrawiam
> Zuza
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-30 20:52:46
Temat: Re: Ciasto marchewkowe - czemu nie wyrasta ?
>
> szklanka maki,
> szklanka cukru
> 2 szklanki marchewki tarte
> 3/4 szklanki oleju
> łyżka proszku do pieczenia
> itd.
moglabym sie dowiedziec, co kryje sie za slowem itd? jakie skladniki
jeszcze i jaki sposob przygotowania?
wiadomosc prosze na prv (najlepiej z calym przepisem)
pozdrawiam
--
Demona
-----
"Mow do mnie jeszcze..."
Kazimierz Przerwa-Tetmajer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 13:00:17
Temat: Re: Ciasto marchewkowe - czemu nie wyrasta ?> moglabym sie dowiedziec, co kryje sie za slowem itd? jakie skladniki
> jeszcze i jaki sposob przygotowania?
http://republika.pl/aniatg
pozdrawiam
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |