Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co ze świnki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co ze świnki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 49


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2006-11-21 11:50:25

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "komarek" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ejumc2$545$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "komarek" <m...@p...onet.pl> wrote in message
> news:ejulg2$1kr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Dokładnie, zamiast zająć się garami magiel kuchenny magluje ciebie...
> Nie przejmuj się...

no to jest Was tylko dwoje, którym nic nie pasuje
ufff, jak dobrze że tylko tyle




>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2006-11-21 12:06:21

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "komarek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ejup73$gpg$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ejumc2$545$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "komarek" <m...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:ejulg2$1kr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Dokładnie, zamiast zająć się garami magiel kuchenny magluje ciebie...
>> Nie przejmuj się...
>
> no to jest Was tylko dwoje, którym nic nie pasuje
> ufff, jak dobrze że tylko tyle

inni sa na tyle inteligentni ze nie maj ochoty rozmawiac z kims takim, i na
takim poziomie jaki wlasnie zaprezentowales w postach wyzej

EOT !

Andrzej

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2006-11-21 12:11:01

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "komarek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ejup73$gpg$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ejumc2$545$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "komarek" <m...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:ejulg2$1kr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Dokładnie, zamiast zająć się garami magiel kuchenny magluje ciebie...
>> Nie przejmuj się...
>
> no to jest Was tylko dwoje, którym nic nie pasuje
> ufff, jak dobrze że tylko tyle
>


aha zapomiałem, juz sie nie wysilaj

PLONK !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2006-11-21 12:19:58

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "komarek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ejulia$n76$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
> nie jestem początkującym użytkownikiem i w przeciwieństwie do Ciebie już
> kilka lat śledzę tę grupę.
> Fakt, jestem zbuntowany. Buntuję się przeciwko ludzkiej głupocie.
> Pójdźmy na kompromis. Ja poczytam o netykiecie a Ty o ABC dobrego
> wychowania. Też ci dobrze zrobi.
>
> maruś

to dziwne ze buntujesz sie przeciwko glupocie, a sam ja bardzo starannie
pielegnujesz i pokazujesz na grupie,
jezeli chodzi o wychowanie, to takie postepowanie wlasnie jak twoje to
wskazuje na wychowanie nie bardzo fortunne
Andrzej

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2006-11-21 12:46:42

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "rympal" <r...@a...se> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ejsahe$394$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Monika" <m...@p...onet.pl> wrote in message
> news:ejs9ht$f17$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Witam
>> Kupuję pół świnki (tak jest racjonalnie i chyba zdrowiej:)), bo tak też
>> robiła moja mama:), ale poniewaz jej już nie ma - nie mam kogo spytac:(
>> Stąd moje pytanie - Jak moge ją zagospodarować. Wiem, że rozdzielam i
>> mroże poszczególne kawałki, ale np wiem, że mozna pasztety robić,
>> salcesony jakieś (ale bez krwi dla mnie), można piec uprzednio
>> upeklowawszy i tu prośba o przepisy i pomysły. Bo wiem, że takie
>> peklowane potem pieczone sa bardzo dobre- -moja mama tak robila.
>> Dodam, że jedyna forma przetwarzania tego to piekarnik, więc jakiekolwiek
>> wedzenie czy cos w tym rodzaju odpada. Bede wdzięczna za przepisy.
>> Z gory dziekuje
>> Monika
>
> Kiełbasa w słojach wecka - przyrządzasz mięso jak na kiełbasę, nakładasz
> do wecków (inne słoiki nie nadają się), gumka, pokrywka i sprężynka - do
> piekarnika - powoli rozgrzewasz, aby słoje nie popękały, do 130°C litrowe
> wytrzymujesz przez 60min.
> Podobnie pasztety, ale te do twistów 0,2-0,5 litra i gotujesz.
> Nie masz racji co do wędzienia, na Allegro bywają wędzarki dla wędkarzy...
>

Slawa!
Slyszalem, ze mieso nalezy wekowac 2 razy. Za pierwszym razem zabijasz
bakterie i drugiego dnia wekujesz po raz drugo zabijasz bakterie, ktore
przezyly pierwsze wekowanie w formach przetrwalnikowych a jeszcze nowych
przetrwalnikow nie wytworzyly...

rym


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2006-11-21 12:55:45

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

rympal napisał(a):
> Slawa!
> Slyszalem, ze mieso nalezy wekowac 2 razy. Za pierwszym razem zabijasz
> bakterie i drugiego dnia wekujesz po raz drugo zabijasz bakterie, ktore
> przezyly pierwsze wekowanie w formach przetrwalnikowych a jeszcze nowych
> przetrwalnikow nie wytworzyly...

Masz problem, bo nie wiesz komu zaufać.
;-)
pozdr. Jerzy
PS
Nie ufaj [...].

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


27. Data: 2006-11-21 13:03:58

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"komarek" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:ejup73$gpg$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ejumc2$545$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "komarek" <m...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:ejulg2$1kr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Dokładnie, zamiast zająć się garami magiel kuchenny magluje ciebie...
>> Nie przejmuj się...
>
> no to jest Was tylko dwoje, którym nic nie pasuje
> ufff, jak dobrze że tylko tyle

Nie, ja jestem tym, któremu wszystko pasuje tzn. któremu nic nie
przeszkadza.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


28. Data: 2006-11-21 13:05:30

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"rympal" <r...@a...se> wrote in message
news:ejusgf$pd$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ejsahe$394$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "Monika" <m...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:ejs9ht$f17$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>> Witam
>>> Kupuję pół świnki (tak jest racjonalnie i chyba zdrowiej:)), bo tak też
>>> robiła moja mama:), ale poniewaz jej już nie ma - nie mam kogo
>>> spytac:( Stąd moje pytanie - Jak moge ją zagospodarować. Wiem, że
>>> rozdzielam i mroże poszczególne kawałki, ale np wiem, że mozna pasztety
>>> robić, salcesony jakieś (ale bez krwi dla mnie), można piec uprzednio
>>> upeklowawszy i tu prośba o przepisy i pomysły. Bo wiem, że takie
>>> peklowane potem pieczone sa bardzo dobre- -moja mama tak robila.
>>> Dodam, że jedyna forma przetwarzania tego to piekarnik, więc
>>> jakiekolwiek wedzenie czy cos w tym rodzaju odpada. Bede wdzięczna za
>>> przepisy.
>>> Z gory dziekuje
>>> Monika
>>
>> Kiełbasa w słojach wecka - przyrządzasz mięso jak na kiełbasę, nakładasz
>> do wecków (inne słoiki nie nadają się), gumka, pokrywka i sprężynka - do
>> piekarnika - powoli rozgrzewasz, aby słoje nie popękały, do 130°C litrowe
>> wytrzymujesz przez 60min.
>> Podobnie pasztety, ale te do twistów 0,2-0,5 litra i gotujesz.
>> Nie masz racji co do wędzienia, na Allegro bywają wędzarki dla
>> wędkarzy...
>>
>
> Slawa!
> Slyszalem, ze mieso nalezy wekowac 2 razy. Za pierwszym razem zabijasz
> bakterie i drugiego dnia wekujesz po raz drugo zabijasz bakterie, ktore
> przezyly pierwsze wekowanie w formach przetrwalnikowych a jeszcze nowych
> przetrwalnikow nie wytworzyly...
>
> rym

W gotowaniu. W piekarniku wystarczy raz.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


29. Data: 2006-11-21 13:39:38

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"JerzyN" <0...@m...pl> wrote in message
news:ejut1h$23t$2@atlantis.news.tpi.pl...
> rympal napisał(a):
>> Slawa!
>> Slyszalem, ze mieso nalezy wekowac 2 razy. Za pierwszym razem zabijasz
>> bakterie i drugiego dnia wekujesz po raz drugo zabijasz bakterie, ktore
>> przezyly pierwsze wekowanie w formach przetrwalnikowych a jeszcze nowych
>> przetrwalnikow nie wytworzyly...
>
> Masz problem, bo nie wiesz komu zaufać.
> ;-)
> pozdr. Jerzy
> PS
> Nie ufaj [...].

Nawet sobie. A już tym, którzy / które próbują cię podchodzić tym bardziej,
bo może okazać się, że to nieprzejednani wrogowie.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


30. Data: 2006-11-21 16:31:03

Temat: Re: Co ze świnki?
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

komarek wrote:
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ejumc2$545$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>"komarek" <m...@p...onet.pl> wrote in message
>>news:ejulg2$1kr$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>>Dokładnie, zamiast zająć się garami magiel kuchenny magluje ciebie...
>>Nie przejmuj się...
>
>
> no to jest Was tylko dwoje, którym nic nie pasuje
> ufff, jak dobrze że tylko tyle
>

PLONK za cytowanie tego....

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 . 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

K U P A Z...
Co z sera topionego ?
Wino wlasnej produkcji
OD...
Gdzie dobre mieso Warszawa (Ursynow)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »