Data: 2007-06-18 19:25:34
Temat: Re: Crohn?
Od: "Janusz Kornaga" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 18-06-2007 o 17:00:35 Dr.Endriu <n...@i...pl> napisał(a):
> Jak wida? fachowcy s? ró?ni, ale pomimo rad "fachowców" chleb oparty na
> dro?d?ach b?dzie p?czniec w ?o??dku wydzielaj?c gazy fermentacyjne, bo po
> prostu tak dzia?aja dro?d?e...
>
> http://nmp1.ovh.org/05.htm#zalecenia
> "Kwa?ne" pieczywo, z dodatkiem dro?d?y piekarniczych.
> Niestety, ten nakaz jest przez nas regularnie naruszany. Dro?d?e zawarte
> w
> wyrobach z m?ki niszcz? nas powoli, ale skutecznie, wypaczaj? nasz?
> mikroflor? i sprzyjaj? rozwojowi nieodwracalnej dysbakteriozy.
Jakim cudem te drożdże z pieczywa mogą działać w przewodzie pokarmowym,
przecież giną w procesie wypiekania chleba, temperatura je zabija.
--
Pozdrawiam. Janusz.
|