« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-20 13:11:57
Temat: Cukinia, w salatce?Witam!
Slyszalam, ze cukinia jest pyszna, a najlepsza w salatkach. Niestety nie mam
zadnych przepisow na jej przygotowanie. Bardzo prosze o wsparcie.
Dzieki bardzo
m0lly
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-20 13:12:38
Temat: Re: Cukinia, w salatce?
Użytkownik "m0lly" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5072i$obu$1@news.onet.pl...
> Witam!
>
> Slyszalam, ze cukinia jest pyszna, a najlepsza w salatkach. Niestety nie
mam
> zadnych przepisow na jej przygotowanie. Bardzo prosze o wsparcie.
W sałatkach nie, ale duszona faktycznie mniam...
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/warzywa.htm
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-20 14:29:39
Temat: Re: Cukinia, w salatce?> W sałatkach nie, ale duszona faktycznie mniam...
co nie? nie - mniam? dla mnie surowa mniam! łączyć, z czym się podoba i
polewać winegretem.
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-20 15:41:38
Temat: Re: Cukinia, w salatce?Najbardziej lubie cukinie przyrzadzona w ten sposob:
kroje ja na paski(razem ze skora) ok 1cm
robie sosik z pomidorow i czosnku, bazylii
kazdy krazek cukini polewam tym sosikiem i do piekarnika.
Nie pamietam ile czasu pieka sie cukinie poprostu sprawdzam zeby byly
miekkie
Nachwilke przerywam pieczenie i kazdy krazek cukini z sosem posypuje
tartym serem.
Pyszotka!!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 11:13:46
Temat: Re: Cukinia, w salatce?
Użytkownik "zosia" <z...@m...pl> napisał w wiadomości
news:a50btd$16j$1@news.tpi.pl...
> > W sałatkach nie, ale duszona faktycznie mniam...
>
> co nie? nie - mniam? dla mnie surowa mniam! łączyć, z czym się podoba i
> polewać winegretem.
W sałatkach na surowo nie jadałam... ale skoro mówisz, że dobre to
potestuje...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 20:04:28
Temat: Re: Cukinia, w salatce?Ja z cukinii robie takie cos:
Biore cukinie, obieram ze skorki, przekrawam, wydrazam pestki i kroje na
dosc spore kosteczki.
Sole te kosteczki o odstawiam na jakis czas - cukinia puszcza sok.
Cebulke spora (moga byc dwie - jak kto lubi) w drobna kostke.
Papryk slodkich kilka: ja biore zielone i czerwone - zeby bylo ladnie -
pokroic na paseczki po owczesniejszym wydrazeniu srodkow.
Cebulke przysmazam na szklisto na oleju, dodaje cukinie i jak troche
podmieknie (ale troche), dokladam papryke i wszystko dusze pod przykryciem,
az bedzie miekkie.
Rozrabiam w niezbyt duzej ilosci wody 2 lub 3 puszeczki (te malutkie)
koncentratu pomidorowego (jak ktos ma domowej roboty, to lepiej) i dodaje do
cukinii i papryki. Wszystko sie dalej dusi. Na koniec sole (jesli jest malo
slone), pieprze (sorry), dodaje bazylii i oregano.
Wysmienite do ryzu. Ponoc jest to leczo.
Pozdrawiam. Mapet
"m0lly" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:a5072i$obu$1@news.onet.pl...
> Witam!
>
> Slyszalam, ze cukinia jest pyszna, a najlepsza w salatkach. Niestety nie
mam
> zadnych przepisow na jej przygotowanie. Bardzo prosze o wsparcie.
>
> Dzieki bardzo
>
> m0lly
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |