Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.ogrody
Subject: Re: Czego uzyc do budowy grilla ??
Date: Tue, 23 Jan 2007 09:05:55 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 55
Message-ID: <ep4fm9$e8d$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <1...@v...googlegroups.com>
<ep32nm$fk$1@atlantis.news.tpi.pl> <014501c73e62$57ea79d0$0100a8c0@nju>
<ep3e3j$t6j$1@atlantis.news.tpi.pl> <001401c73ebe$a739cd40$be451453@nju>
NNTP-Posting-Host: abbk137.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1169539595 14605 83.6.200.137 (23 Jan 2007 08:06:35
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 23 Jan 2007 08:06:35 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-Antivirus: avast! (VPS 000705-0, 2007-01-22), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:203506
Ukryj nagłówki
"Tadeusz Smal" <s...@s...pl> wrote in message
news:001401c73ebe$a739cd40$be451453@nju...
>
> ----- Original Message -----
> From: "ewa" <m...@l...com>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Monday, January 22, 2007 11:28 PM
> Subject: Re: Czego uzyc do budowy grilla ??
>
>
>
> Użytkownik "Tadeusz Smal"
>>> a dla zalozonej przez Ciebie fi=20cm
>>napisałam - cytuję: "Średnica przynajmniej 20 cm" ;)P
> :)
> a ja ciag zaleznosci dla dobrego 'cugu ' komina podalem
> dla zobrazowania, ze nie ma sensu ich podawac
> bo i tak nie mozna ich dotrzymac w tych warunkach
> :)
> wyobrazasz sobie wolnostojacy 'grill' na dzialeczce z parometrowym
> kominem
> o przekroju kanalu dymowego conajmniej fi=20cm
> :)
> z pozdrowieniami i usmiechami
> smal
Witaj!
Co powiedzą sąsiedzi na dym w oknach i mieszkaniu? Taki grill już
opisywałem - coś w rodzaju ruskiej pieczki dostawionej do ściany budynku,
jeżeli to możliwe - wtedy komin może być przy ścianie wyprowadzony nad dach,
mam taki koło mojego okna - dwie rury z nierdzewki, jedna w drugiej,
oddzielone watą izolacyjną dla podtrzymania temperatury wewnątrz kanału, to
może być ośrodek przetwórstwa domowego (wędzarnia, smażenie i marynowanie) i
suszarnia ziół, oraz bania czyli sauna... Oczywiście komin może być
murowany - dostosowany do wyglądu budynku.
Jest tanie rozwiązanie - wystarczają dwa odcinki blaszanej rury fi=100mm i
piecyk żeliwny z dorobionymi kółkami, aby można było go wepchnąć np. do
garażu.
Piecyk z ażurem:
http://www.zielinski.waw.pl/store/easyshop.cgi?vid=t
sfliynvmtuxnuharfyuughtghlyfpir&com=PT/458
Nie wystraszy się patelni grillowych, kociołka czy nawet dużego woka, można
smażyć konfitury dzięki ażurowi, a także używać go jako paleniska do
wędzarni - blaszanej szafki dołączanej do piecyka - do wędzenia w zimnym jak
i gorącym dymie...
Mały, ale jest w ofercie i mniejszy. A także naczynia:
http://www.zielinski.waw.pl/store/easyshop.cgi?vid=t
sfliynvmtuxnuharfyuughtghlyfpir&com=IT/2&kategoria=3
1
albo tu:
http://www.manufaktura-lodz.com/sklep.pl?c=l--ofert
|