Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czubrica

Grupy

Szukaj w grupach

 

Czubrica

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-21 10:13:59

Temat: Czubrica
Od: t...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Kupiłem przed chwilą czubricę czerwoną , a nie mam z nią doświadczenia (tylko z
zieloną). Mam zamiar w niedzielę zrobić spagetti "prawie po bolońsku" z użyciem
wyżej wymienionej. Nie wiem czy nie spaskudzę dobrj potrawy. Może ktoś z
Szanownych mnie oświeci?
Pozdrówka
Michał

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-21 10:37:19

Temat: Re: Czubrica
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Z Czubricą spotkałem się w Bułgarii (zieloną i czerwoną).

I tam używali tej przyprawy praktycznie do wszystkiego ( np. bardzo dobra
zupka pomidorowa, zabielana malutkimi klopsikami - z czerwoną czubricą)
Sami tez gotowaliśmy : ziemniaki, mięso drobiowe, karkówka, papryka,
bakłażany, marchewka. Wszystko pokrojine w kostkę, wymieszane doprawione
czerwoną albo zieloną czubricą włąone do żeliwnej brytfanny dusiło się na
kuchence ok 2 godziny. Wyszło przepyszne danie.

A do spaghetti raczej bym nie dawał. Może tracić mało bolońskim smakiem ;)


--
ostry


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jakiś przepis...
szukam napitku - cappucino
jablka do szarlotki
racuchy - jak?
mąka i mączka kukurydziana - jaka jest różnica???

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »