« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-21 10:13:59
Temat: CzubricaKupiłem przed chwilą czubricę czerwoną , a nie mam z nią doświadczenia (tylko z
zieloną). Mam zamiar w niedzielę zrobić spagetti "prawie po bolońsku" z użyciem
wyżej wymienionej. Nie wiem czy nie spaskudzę dobrj potrawy. Może ktoś z
Szanownych mnie oświeci?
Pozdrówka
Michał
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-21 10:37:19
Temat: Re: CzubricaZ Czubricą spotkałem się w Bułgarii (zieloną i czerwoną).
I tam używali tej przyprawy praktycznie do wszystkiego ( np. bardzo dobra
zupka pomidorowa, zabielana malutkimi klopsikami - z czerwoną czubricą)
Sami tez gotowaliśmy : ziemniaki, mięso drobiowe, karkówka, papryka,
bakłażany, marchewka. Wszystko pokrojine w kostkę, wymieszane doprawione
czerwoną albo zieloną czubricą włąone do żeliwnej brytfanny dusiło się na
kuchence ok 2 godziny. Wyszło przepyszne danie.
A do spaghetti raczej bym nie dawał. Może tracić mało bolońskim smakiem ;)
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |